KNVB.nl wordt voetbal.nl

02-11-2009
Alle KNVB amateurwedstrijden zijn per 2 november verschoven van KNVB.nl naar Voetbal.nl. Voetbal.nl is het nieuwe platform voor voetballend Nederland.

Niet alleen alle officiële KNVB programma's, standen en uitslagen van het amateurvoetbal, maar ook vele nieuwe onderdelen zijn vanaf 2 november beschikbaar op Voetbal.nl. Deze nieuwe website zal de beleving van en rondom het amateurvoetbal nóg verder versterken.
Voetbal.nl bestaat uit meerdere zogenaamde ‘subsites’, met elk een specifieke benadering voor een eigen doelgroep. Vanaf heden bestaat Voetbal.nl uit de subsites: pupillen, junioren en senioren. Later in het voetbalseizoen volgen de subsites voor trainers & coaches, scheidsrechters en bestuurders. Afhankelijk van de doelgroep bieden deze sites een mix van informatie, educatie, entertainment en interactiemogelijkheden. De KNVB werkt samen met de populaire website Hyves om de voetbalcommunity zo optimaal mogelijk vorm te geven.
Voetbalkantine
Naast KNVB-nieuws, de amateurvoetbalprogramma’s, uitslagen en standen, staan op Voetbal.nl een aantal nieuwe onderdelen. Zo is er voor de pupillen een online voetbalschool, krijgen de junioren een voetbalweblog en de senioren het online programma 'De Voetbalkantine'. Cabaretiers Peter Heerschop en Viggo Waas spelen de hoofdrol in deze videoserie waarin hun eigen voetbalkantine centraal staat. De dagelijkse beslommeringen van het amateurvoetbal worden in de serie op humoristische wijze onder de aandacht gebracht. Daarnaast leveren ook Hugo Borst en Henk Spaan een bijdrage aan Voetbal.nl. In een wekelijkse column gaan Borst en Spaan met elkaar in discussie over alles wat hen bezighoudt in het voetballandschap.
Jean-Paul Decossaux, Commercieel Directeur KNVB: ,,Voetbal.nl is een volledige online community voor amateur-voetballend Nederland. Het is méér dan alleen een website. Het is een plek waar voetballiefhebbers - van jong tot oud - elkaar kunnen treffen, met elkaar kunnen chatten, films kunnen kijken en stukken kunnen lezen. Het is écht voor ieder wat wils!"
KNVB.nl
Om iedereen de mogelijkheid te bieden om met ons mee te verhuizen, zullen alle officiële KNVB programma’s, standen en uitslagen tot 16 november 2009 ook nog op www.knvb.nl terug te vinden zijn. Later in het voetbalseizoen, zodra de verhuizing achter de rug is, zal KNVB.nl dé plek worden voor informatie over de KNVB organisatie. Hiermee wordt KNVB.nl de KNVB corporate website.