Wubs grote man V.V. E.E.C.

19-04-2010
Ees-'s Morgens nog belangrijk voor het 2e elftal met een belangrijke goal, waardoor het 2e mee blijft doen om het kampioenschap en s middags met twee goals het eerste naar een punt schieten in de derby tegen Buinen.
Raymond Wubs was met deze prestatie het verhaal en de held van de dag voor EEC 1, maar vooral voor de VV EEC.
Onder zomerse omstandigheden kwamen de Buuners, de nr 3 op de ranglijst op bezoek in Ees. EEC kende de nodige personele problemen, waardoor enige creativiteit verreist werd. Dennis ter Steege en Erwin Huizing waren geblesseerd en deden niet mee. Erik Wanders en Ferdie Ottens begonnen niet 100% wedstrijdfit op de bank. Interim trainer Ko Huizing was stand-in in geval van nood.
Het eerste kwartier was duidelijk voor EEC. Er werd druk gezet op de verdediging van de geel-zwarten, waardoor Buinen moeilijk in hun spel kwam.
Desondanks was een bijna kopbal van Wubs de enige halve kans. Buinen nam de wedstrijd daarna over. Er werd makkelijk gecombineerd en met name op het middenveld hadden zij de regie in handen. Veel kansen creerden zij echter ook niet. Een bal op de buitenkant paal en een mooi afstandschot, die door keeper Jansen knap uit de bovenhoek werd geronseld, waren de enige wapenfeiten.
Beide teams speelden ondanks het warme weer in een hoog tempo en dat kostte natuurlijk de nodige energie. EEC wisselde in de rust Luuk Hofman en in het veld kwam Ron Lubben. Na de rust bleek dat Buinen het meest met de krachten had gesmeten. EEC dwong Buinen terug op eigen helft en ging op zoek naar de 1-0. Maar net als in de 1e helft waren er heel weinig kansen voor de thuisploeg. Buinen was eigenlijk zelfs iets dreigender via de counter. Na zo'n 20 minuten mocht EEC ver op de helft van Buinen ingooien. Dit gebeurde zo slecht dat de bezoekers makkelijk konden onderscheppen. Met een lange bal naar voren kwam zomaar opeens Everts, die het lastig had met Remco Huizing, vrij en hij zorgde voor de openingstreffer. Het zag er even slecht uit, vooral omdat EEC zo weinig wist te creeren, maar direct na de aftrap lukte het EEC de stand al gelijk te trekken. Wubs maakte fraai met een schot in de verre hoek de 1-1. Vervolgens kwam Buinen met 10 man te spelen doordat Everts geblesseerd het veld verliet en de wissels op waren. EEC moest noodgedwongen ook wisselen. Ronald Ottens werd vervangen door Erik Wanders. EEC wist niet goed om te gaan met de man meer situatie en voetbalde erg onrustig. Buinen zette een tandje bij en wist zowaar op 1-2 te komen. Een eigen doelpunt van EEC was kenmerkend voor de paniekerige periode.
Er waren daarna nog 10 minuten te spelen en wederom leek het moeilijk te worden. Helemaal toen Mark Vos geblesseerd het veld verliet. Ko Huizing (40+, maar nog altijd fit) kwam noodgedwongen in het veld. Dit bleek de gouden wissel te zijn. Twee minuten voor het einde zette hij vanaf rechts voor, waarna Wubs de verdiende 2-2 maakte.
Nog geen minuut later zette Huizing weer voor en de geheel vrijstaande  Wubs had zelfs de 3-2 op het hoofd. Helaas ging de bal net over, waarna de scheidsrechter onmiddellijk affloot.
Een terechte uitslag gezien het wedstrijdbeeld, waar Buinen iets dreigender was en EEC iets dominanter. Maar de verschillen waren erg klein.
Voor het publiek was het een mooie en spannende wedstrijd met een hoog tempo en veel duels. Het slechte veld maakte goed voetbal haast onmogelijk.
Man of the match is een duidelijke zaak met Wubs, maar ook deze keer een groot compliment voor de ploeg. Twee keer werd er terug gekomen vanuit achterstand en tot de laatste minuut werd er keihard geknokt. De 2-2 voelde dan ook aan als een overwinning.
Deze week wordt het vooral wonden likken en zondag gaat de reis naar Linde.