E.E.C. 1 ingedeeld in Drents-Groningse klasse (5G)

26-06-2010
E.E.C. komt het komende seizoen verassenderwijs uit in een gecombineerd Drents-Groningse klasse. Sinds jaar en dag spelen de blauw witten louter tegen Drentse ploegen, maar na een eerste kennismaking vorig jaar met een Groningse ploeg (Kielwindeweer) wacht E.E.C. dit seizoen maar liefst 6 teams uit deze provincie.
Van deze teams kennen de Esenaren alleen J.V.V. en Wedde nog van enkele beker- en oefenwedstrijden. De andere ploegen(Alteveer, Westerwolde, Sellingen en S.P.W.) zijn voor E.E.C. nagenoeg onbekende tegenstanders, waar al jaren niet meer tegen gespeeld is.   
Gelukkig staan er dit seizoen ook weer een tweetal derby's op het programma tegen Buinen en Buinerveen. Bovendien zal er weer gespeeld worden tegen Gieterveen, die weer terug zijn met een standaardelftal op de zondagmiddag.
De 5e klasse G is al met al een aardige klasse te noemen, met nieuwe en oude tegenstanders, maar het is ook een klasse met relatief veel 6e klassers(10), waardoor er voor deze teams bijna geen sprake zal zijn van veel nivoverschil tov vorig jaar.
E.E.C. krijgt dit seizoen te maken met een nieuwe trainer in de persoon van Jans Spiegelaar uit Borger. Als voetballer heeft hij z'n sporen verdiend in de kanaalstreek bij o.a. Valthermond en Musselkanaal, maar als trainer staat hij nog aan het begin van zijn carriere. E.E.C. zal zijn 1e club als hoofdtrainer gaan worden. Voor E.E.C. is dit fenomeen niet nieuw aangezien er meer trainers zijn geweest die hun carriere in Ees zijn begonnen. Rien Hut, Robert Boomsema en Albert Kamps gingen hem voor en in alle gevallen pakte dit voor de club en de trainers zelf goed uit.
Veel wijzigingen zijn er niet als het gaat om nieuwe en vertrekkende spelers.
Ondanks een onrustige transferperiode is E.E.C. er toch in geslaagd om de selectie op sterkte te houden. Van Borger zondag kwam er serieuze versterking met de komst van Durk Vos. Julian Addink uit de E.E.C. jeugd heeft bovendien de overstap gemaakt naar de senioren. Er zijn daarentegen geen spelers vertrokken. Wel zal Ferdie Ottens dit seizoen er niet bij zijn vanwege een stage in het buitenland. 

5e klasse G

1) E.E.C. (vorig jaar 6e klasse)
2) Sellingen (6e klasse)
3) Wedde (4e klasse)
4) SPW (5e klasse)
5) Westerwolde (6e klasse)
6) Buinerveen (6e klasse)
7) Buinen (6e klasse)
8) J.V.V. (6e klasse)
9) Gieterveen (res klasse)
10) Zuidlaarderveen (6e klasse)
11) Alteveer (6e klasse)
12) Sp. Roswinkel (6e klasse)