V.V. E.E.C. KAN NIET MEER TRAINEN!!!!!!!!!!!!!!!!!

15-10-2010
Ees-De V.V. E.E.C. heeft gisteren moeten besluiten dat er tijdens het huidige seizoen geen gebruik meer kan worden gemaakt van het trainingsveld zoals het er nu bij ligt. De omstandigheden zijn dermate slecht dat het ronduit gevaarlijk is om op de boterzachte ondergrond nog verder te trainen. Door de slechte gesteldheid van het veld zijn er de laastste weken een fors aantal spelers geblesseerd geraakt waardoor men genoodzaakt was om tot dit besluit te komen. Het gaat nu nog om relatief lichte blessures maar op deze manier is de kans groot dat er echt iets ernstigs zal gebeuren en daar gaan we niet op zitten wachten, aldus trainer Spiegelaar.
Bovendien is het zo onmogelijk om de trainingsvormen op een goede wijze uit te kunnen voeren.

oud probleem

Twee seizoenen geleden waren er eveneens grote problemen met het enige trainingsveld van de V.V. E.E.C. Destijds moest er noodgedwongen worden uitgeweken naar de velden van de V.V. Hunso. Helaas zijn de toenmalige herstelwerkzaamheden door de gemeente geen verbetering gebleken. In tegendeel zelfs want de huidige staat van het veld is slechter dan ooit tevoren. Het lijkt er opnieuw op uit te draaien dat er gezocht moet worden naar een andere terrein waar getraind kan worden. Voor een dorpsclub als E.E.C. waar de eigen accomodatie een unieke en bindende factor is zijn dit ingrijpende beslissingen met verstrekkende gevolgen.

goede trainingsopkomst

Wat het allemaal extra wrang maakt is dat de club kan rekenen op een grote trainingsopkomst. 
Er wordt wekelijks 3 maal getraind door de 40 actieve seniorenleden van E.E.C. Op dinsdag, woensdag en donderdag zijn er iedere avond tussen de 13 en 18 spelers aanwezig, wat voor een kleine club een zeer respectabel aantal is. Donderdagavond waren er opnieuw 16 mensen aanwezig, maar in plaats van een pittige training werden de spelers verrast met een bespreking en een potje klaverjassen. Dat laatste is erg gezellig, maar voor kaarten heeft de club al een andere avond in het leven geroepen.
Voor E.E.C. is het daarom zaak dat er zo snel mogelijk een oplossing komt, voordat er voor spelers en trainers een onwerkbare situatie gaat ontstaan. 

competitie

A.s. zondag spelen de beide teams uit Ees en Eesergroen uiteraard gewoon weer voor de competitie. E.E.C. 2 doet na de promotie van vorig jaar verassenderwijs weer bovenin mee en speelt thuis een gemeentelijke derby tegen medekoploper Nieuw-Buinen.  E.E.C. 1 is bezig om aan te haken aan het nivo van de 5e klasse nadat dit seizoen de 6e klasse is afgeschaft en speelt ook een gemeentelijke derby en wel tegen het hooggeklasseerde Buinerveen. Beide clubs hebben waarschijnlijk wel goed kunnen trainen en dus is E.E.C. extra gewaarschuwd.