Jasper Lubbers per direct inzetbaar voor EEC

13-02-2012
EES - De overgang van Jasper Lubbers naar de VV EEC is definitief rond. De 26 jarige doelman afkomstig van Drenthina heeft groen licht gekregen om per direct uit te komen voor de hoofdmacht van EEC. De uiteindelijke goedkeuring van de KNVB zorgde voor veel opluchting bij zowel Jasper als EEC.
Voor de club uit Ees en Eesergroen betekent de komst van Jasper dat er een einde is gekomen aan een langdurige periode zonder vaste keeper bij het 1e elftal.
Tijdens het huidige seizoen werd het doel weliswaar nog op voortreffelijke wijze verdedigd door spits Mark Wanders, maar de situatie was verre van ideaal te noemen en dan met name voor Mark zelf, die al vroegtijdig had aangegeven dat hij het volgend seizoen weer zou gaan voetballen.
Nu Jasper Lubbers met onmiddellijke ingang de handschoenen mag overnemen, zal Wanders zijn vizier weer kunnen richten op het doel van de tegenstander.
Jasper Lubbers is voor de meeste mensen bij EEC geen onbekende. De inwoner van Borger was voordat hij dit seizoen naar Drenthina vertrok jarenlang de vaste sluitpost van Borger. Hij speelde daarin onder andere samen met een drietal spelers van het huidige EEC.
Net als Mark Wanders zal ook Jasper onder handen worden genomen door oud eerste elftal keeper, Martin Oosting, die het toch maar voor elkaar heeft gekregen om van Mark een heuse keeper te maken.
Het eerste elftal onder leiding van Jans Spiegelaar, volgend seizoen voor het derde jaar hoofdtrainer, kende een prima eerste seizoenshelft met een keurige vierde plaats. Een zure, maar terechte nederlaag tegen rode lantaarndrager Gieterveen op de laatste speeldag van 2011 voorkwam zelfs dat EEC de winterstop in kon gaan als tweede achter koploper Bareveld.
Gezien de mindere prestaties van de laatste jaren gaat het dit seizoen boven verwachting, maar om een rol van betekenis te kunnen blijven spelen in 5G zal het zaak zijn om het goede spel van de maand november weer op te pakken. Aan de uitstekende trainingsopkomst iedere week zal het in ieder geval niet liggen.