Afscheid Gert Jan Hilbrands en Luuk Hofman EEC 1

10-05-2012
Ees- A.s. zondag speelt EEC 1 de laatste wedstrijd van het seizoen 2011-2012. In Ees is Amboina uit Assen de tegenstander en op het spel staat de 4e plaats in de eindstand. Een prestatie die nooit eerder in de 45- jarige geschiedenis van EEC is bereikt. Op een haar na werd de nacompetitie gemist na een voortreffelijke 2e seizoenshelft waarin slechts drie tegendoelpunten werden geincasseerd. Helaas bleek dit "huzarenstukje" niet voldoende te zijn, maar desondanks kan er tevreden worden terug gekeken naar de geleverde prestaties.
Naast de sportieve belangen staat de dag vooral in het teken van het afscheid van twee spelers, te weten Gert Jan Hilbrands en Luuk Hofman. Beide spelers blijven gelukkig wel behouden voor de vereniging en zullen nog wekelijks te bewonderen zijn in het 2e of 3e elftal en wie weet nog eens in het eerste.  
Luuk speelt sinds 2008 in de hoofdmacht van EEC nadat hij jaren uitkwam voor Hunso uit Exloo. In totaal scoorde de middenvelder voor EEC 1 19 keer en won hij in 2010 de beker van de assistkoning.
Met EEC 1 haalde hij in 2010 ook een periodetitel in de 6e klasse, maar doordat de 6e klasse werd opgeheven was het een titel zonder waarde. Zijn grootste specialiteit was wel de sleepbeweging waarbij hij regelmatig een tegenstander het bos in stuurde. Maar ook zijn tweebenigheid was een sterk wapen.

Gert Jan kan terug zien op een lange carriere in het 1e elftal. Als 15 jarige speler mocht hij in 1987 zijn debuut maken waarna hij langzaam maar zeker uit groeide tot een zeer belangrijke en onmisbare schakel in het elftal. Midden jaren negentig nam hij de aanvoerdersband over en stond deze op een kleine onderbreking na niet meer af. Zijn grootste succes in EEC 1 boekte hij in 1990-1991 door kampioen te worden van de 2e klasse DVB. Dit gebeurde in Wapse onder leiding van trainer Rien Hut. In 1999 was er de promotie naar de 5e klasse door in de nacompetitie twee keer te winnen van Sp Roswinkel. Ditmaal was de trainer Robert Boomsema. Gert Jan werd drie maal verkozen tot speler van het jaar van de VV EEC (sinds 1998 gehouden) en grossierde verder in 2e en 3e plaatsen. Bovendien won hij enkele malen de titel trainingsbeest van het jaar. Het totaal aantal doelpunten is niet meer exact terug te vinden, maar de laatste jaren werden deze als laatste man alleen maar schaarser. Er is echter een tijd geweest dat hij regelmatig zijn goaltjes mee pikte uit een vrije trap, waaronder enkele zeer fraaie exemplaren. In al die jaren zijn er meer dan 15 trainers de revue gepasseerd, die allen gretig gebruik wilden maken van zijn diensten als verlengstuk van de trainer in het veld en buiten het veld. Met bijna allemaal had hij een goede band, maar het meest gecharmeerd was hij toch van Jan Brouwer. Wat verder opvallend was, was dat elke nieuwe trainer in hem een centrale middenvelder zag en dit ook onmiddellijk ging uit proberen. Maar elke poging strandde na een paar weken, omdat de trainers al gauw inzagen dat hij achterin simpelweg niet gemist kon worden.

Voor het eerste zal het even wennen zijn in de kleedkamer, op het veld en in de kantine, zonder "de captain".  Maar zeker ook het publiek, dat bijna 25 jaar lang kon genieten van een speler met veel spelinzicht en een geweldige mentaliteit, die niet wist van opgeven en voorop ging in de strijd.
Voordat men gaat denken dat hij al is overleden, zondag a.s. is de captain in levende lijve te aanschouwen bij zijn afscheidswedstrijd, dus komt allen!!!