EEC volop in de race voor prijzen in 5E

15-04-2014

In de 5e klasse E zondag nadert, met nog twee rondes te spelen, een spannend eind.


Voorafgaand aan de wedstrijden van afgelopen weekend (13  april) was het verschil tussen koploper TLC en de nummer 2 in de stand EEC nog vier punten. EEC nam daarnaast de bovenste plaats in om de tweede periode met 2 punten voorsprong op directe concurrent SVZ.


In zowel de totaal stand als in de 2e periode wist EEC goede zaken te doen door zelf de derby thuis tegen Buinen met 3-0 te winnen. Doordat koploper TLC op hetzelfde moment in en tegen Buinerveen verrassend op een 1-1 gelijkspel bleef steken is het verschil tussen koploper TLC en EEC terug gebracht tot slechts 2 punten. Daarnaast kon EEC de voorsprong in de tweede periode vergroten tot 5 punten op nummer twee SVZ, doordat deze laatste verloor van Witteveense Boys.


Komend weekend (zondag 20 april) staat de wedstrijd TLC-EEC op het programma. De winnaar van deze wedstrijd zal een goede stap kunnen zetten richting het kampioenschap in 5E. Mocht EEC het directe kampioenschap mislopen blijven er kansen via de periode. In ieder geval is EEC bezig aan zijn beste seizoen in de 5e klasse ooit.