EEC wordt vierde in PW voorronde in Borger

28-12-2014
Zaterdag 27 december waren weer de jaarlijkse voorrondes van het Protos Weering zaalvoetbaltoernooi. EEC was met buurman Borger, Nieuw Buinen, SJS en Sweel (zat) ingedeeld in Poule Q in Borger. 

Om 18 uur werd door EEC het toernooi in Borger geopend tegen Sweel uit Zweeloo. In een wat afwachtende wedstrijd was het Sweel die het eerste op voorsprong kwam. Al vrij snel wist EEC via een actie van Mark Vos de gelijkmaker te maken. Maar ondanks dat het verschil niet groot was wist Sweel uiteindelijk naar 2-1 en ook nog naar 3-1 uit te lopen. 

De tweede wedstrijd was SJS de tegenstander. Via Goals van Dennis ter Steege en Mark Vos werd deze wedstrijd met 2-0 gewonnen. Met 3 punten uit twee wedstrijden leek er nog van alles mogelijk, maar het was ook bekend dat de beide zwaarste tegenstanders van de avond (Nieuw Buinen en Borger) nog zouden komen. 

De derde wedstrijd tegen Nieuw Buinen ging, ondanks de maximale inzet van de EEC spelers, verloren met 3-5. De kwaliteiten van tegenstander Nieuw Buinen waren op de beslissende momenten te groot. De goals van EEC waren echter wel noemenswaardig. De eerste van (opnieuw) Dennis ter Steege was weliswaar een intikker maar zeker de tweede en derde waren wonderschoon. De tweede goal werd gemaakt door Remco (Zlatan) Huizing met zijn hak rechtstreeks vanuit een uitgooi door Jasper Lubbers. Jasper was zelf verantwoordelijk voor nummer drie, door met een bal door de hele zaal de keeper van Nieuw Buinen te verschalken. 

De vierde en laatste wedstrijd tegen Borger bleken de accu's aan EEC-zijde nagenoeg leeg, want Borger wist redelijk eenvoudig met 5-0 de ploeg uit Ees aan de kant te zetten. 

Al met al eindigend met een 4e plaats in de eigen poule en een 74e in het totaal klassement.