E.E.C. 1 in hectisch kwartiertje naar winst (EEC1)

18-04-2011
Ees-Op sportpark de Dillen waren na afloop van de wedstrijd E.E.C. - Gieterveen (4-3) veel opgeluchte gezichten bij de thuisploeg te zien. Het duurde lang voordat er uberhaupt aan een overwinning kon worden gedacht nadat E.E.C. de 1e helft compleet niet thuis gaf en een paar keer flink door het oog van de naald was gekropen. Pas in de loop van de 2e helft besloot ook E.E.C. om aan de wedstrijd deel te nemen en dat leverde zowaar nog drie punten op.
Het initiatief lag vanaf het begin bij de gasten uit Gieterveen. Met veel lange ballen van achter uit werden snel de levensgevaarlijke spitsen gezocht, die al in een vroeg stadium van zich deden spreken.
E.E.C. was de wedstrijd in gegaan om veel druk te zetten, maar kwam zelf amper onder de druk vandaan. Een gebrek aan inzet was er zeker, maar met name in de passing ging er veel mis. Ballen werden soms compleet onnodig in de voeten gespeeld van tegenstanders, die in de omschakeling onmiddellijk voor gevaar zorgden.
Het eerste doelpunt van Gieterveen was een voorbeeld hiervan. Balverlies op 25 meter voor het eigen doel gaf de linkshalf van der Veen de mogelijkheid om vrij de 16 in te dribbelen om vervolgens met een geplaatst schot de bal in de verre rechterbovenhoek te schieten.
Een terechte voorsprong, maar misschien dat de thuisploeg nu wakker geschud was. Niets was echter minder waar. Er werd weliswaar meer naar voren gevoetbald en Gieterveen liet zich wat inzakken, maar echt gevaarlijk werd het niet voor het doel van de Gieterveners. Daarvoor was het allemaal veels te plichtmatig. Er was geen aansluiting vanuit het middenveld, maar de spitsen hielden de ballen ook onvoldoende vast.
In de tegencounter waren de groen witten echter wel dreigend.
Vooral in de laatste fase van de 1e helft kregen ze een paar opgelegde kansen, waaronder een schot op de lat. Gelukkig voor E.E.C. bleef het bij 1-0 en kon er nog met de nodige verwachtingen naar de 2e helft worden uit gekeken. Een vervelende bijkomstigheid voor de thuisploeg was wel het uitvallen van Jeroen Beijering, die na een half uur spelen met een forse blessure van het veld ging. 
In de rust was er vooral veel onsteltenis over de geleverde arbeid, maar ook was er het besef dat er nog niks verloren was, want verdedigend oogde de tegenstander kwetsbaar.
Het begin van de 2e helft liet een enigszins ander E.E.C. zien. Er werd nu meer strijd geleverd, maar op voetbaltechnisch vlak verliep het nog steeds erg stroef. Net als in de 1e helft werd er veel slordig balverlies geleden, waardoor de E.E.C. spitsen weinig in het spel voor kwamen. Voor Gieterveen leek er zo ook weinig aan de hand, tot de 20e minuut want vanaf dat moment was het scorebord een soort van rad van fortuin.
E.E.C. opende het bal door een kopdoelpunt van tokkel, nadat hij net iets attenter reageerde dan de uitstormende keeper.
De 1-1 leek even voor een kentering te zorgen,maar slechts enkele minuten later was het al weer 1-2. Een doelpunt met gevolgen, aangezien de aanleiding nogal omstreden was. Een speler van Gieterveen lag op het veld met een blessure en de thuisploeg verwachtte zomaar (naief?) dat Gieterveen de bal buiten de lijnen zou spelen. Spits Weerts zag opeens de weg vrij en gaf de bal voorlangs waarna de 2-1 kon worden ingetikt.
Dit voorval gaf de thuisploeg een flinke stoot adrenaline, waardoor de mouwen nog eens werden opgestroopt. Toch was het nog eerst Gieterveen dat dichtbij een goal was nadat spits Weerts de vrije doorgang had. Julian Addink kon een doelpunt nog net voorkomen met een laatste sliding. Een penalty leek even in de lucht, maar de scheidsrechter besloot anders. Daarna was het E.E.C. wat de klok sloeg. Een vrije trap van Mark Vos werd met het nodige venijn boven de keeper ingeschoten, zodat het weer 2-2 stond. E.E.C. liep in deze fase over de Gieterveners heen. Na een prima aktie van Luuk Hofman op de achterlijn, waar hij twee man uitspeelde, kwam de bal voor de voeten van de ingevallen Erik Wanders die zulke buitenkansjes niet laat lopen.
E.E.C. bleef de aanval zoeken en de 4-2 kwam er vlot achteraan. Mark Vos bracht Tokkel in stelling en hij maakte zijn tweede van de dag.
Wie dacht dat de wedstrijd hiermee gelopen was kwam bedrogen uit. Gieterveen maakte via uitblinker Weerts nog de 4-3 door een prachtig diagonaal schot in de bovenhoek.
De laatste vijf minuten waren nog erg spannend, maar het lukte E.E.C. met enig kunst en vliegwerk om de drie punten binnen te slepen.
Een kwartier goed spelen was vandaag genoeg, maar over de gehele linie was het een ruime onvoldoende aan E.E.C. zijde. Maar aangezien het ook  wel eens andersom is geweest dit seizoen, werd dit gauw vergeten en werd de overwinning graag gevierd.
 
De invallers Ronald Ottens en Erik Wanders kenden beide een sterke invalbeurt, maar de titel man van de wedstrijd gaat naar Tokkel, die eigenlijk reden genoeg had om niet te spelen, maar er toch stond en dan ook nog twee keer scoorde!
A.s. zondag volgt een uitwedstrijd tegen Zuidlaarderveen.