EEC 2 - Actief 5 (EEC2)

18-04-2011

EEC-2 haalt de 3 punten binnen door wilskracht…

 

Zondagmorgen 17 april, 09:15 uur in de kleedkamer. Wedstrijdbespreking. Het is duidelijk dat we weer een overwinning nodig hebben. ’t Is lang geleden. Toevalligerwijs ook tegen deze zelfde tegenstander, Actief-5, eind februari. De afgelopen twee wedstrijden tegen de nrs. 1 en 2(Nieuw-Buinen en FC Assen) lieten we goed spel zien maar is natuurlijk geen garantie voor vandaag. WE MOETEN, 3 PUNTEN en “DOOD GAAN” waren de termen. Dat laatste natuurlijk omschreven als alles geven, conditioneel kapot gaan, etc. Duidelijk mag zijn dat alles uit de kast moet worden gehaald.

Helaas was het begin meer voor Actief. Ze zetten druk naar voren. Ons centrum stond regelmatig niet goed. Te vaak werd er een man vrij gelaten. Uiteindelijk resulteerde dat in een situatie in het strafschopgebied. Riekus(laatste man) had een tegenstander voor zich gekregen. Notabene stond die tegenstander met de rug naar onze goal. Hij draaide goed weg toen hij de bal kreeg aangespeeld. Opzichtig(zo mag je het wel noemen) ging Riekus z’n hand om de middel van die man. Die liet zich gewillig vallen. Penalty. En werd benut: 0-1.

Toch liet Ees zich van de goede kant zien. Er werd beter gespeeld. Beter op de man verdedigd. Scherper en wilskrachtiger. Na ca. ruim een half uur kreeg Teun even buiten de 16 meter de bal voor z’n voeten. Hij haalde uit en door een wir war van benen belandde de bal in het netje. 1-1. Even daarvoor had Roelof(ja, ja, hij was deze dag zelfs spits) een man uitgekapt, de bal lag dus vrij maar zijn schot ging helaas recht op de keeper. Ook Actief bleef zo her en der wel gevaarlijk. Echter, even voor de rust bleek er bij hen toch iets niet goed te zitten. Er werd hevig op elkaar gescholden. Niet op een dusdanige manier dat het opbouwend bedoeld was. Je kunt beter zeggen: Spelers werden gewoon afgezeken. Goed voor EEC natuurlijk.
De 2e helft. We wilden niet voor een gelijkspel gaan. Het eerste kwartier ging het gelijk op. Daarna werd Hedde naar de kant gehaald(uit voorzorg i.v.m. z’n knie). Roelof op de rechtsback-positie en Ko in de spits samen met Ferdie. De snelheid van Ko betaalde zich direct uit. Door een goede combinatie werd hij gelanceerd. Het was niet een gemakkelijke. Een verdediger kon nog bijna langszij komen. Hij omspeelde de keeper en kon intikken. 2-1. Nog een 25 minuten te gaan. De eerste 5 minuten was Actief van slag. Daar hadden de Esenaren ook hun 3e goal moeten maken. ’t Gebeurde niet. Dan zul je zien dat de tegenstander toch weer sterker wordt. Uiteindelijk gingen ze ook 1 op 1 spelen. Ees werd behoorlijk terug gedrukt. De posities werden ook niet meer goed gehouden. Soms was er wat kunst en vliegwerk nodig om een bal van de lijn te houden(Derk en Koos). Er was veel inzet. Het meeste kon gelukkig daardoor tegen worden gehouden. Met wat slimmer voetbal hadden we ook best een pefecte counter kunnen maken. Maar goed, uiteindelijk floot de scheidsrechter af. De doelstelling was bereikt: 3 punten in de zak! Yes