EEC 2 - Borger 2 (EEC2)

28-04-2011

EEC-2 laat de volle punten door de vingers glippen………….

 

DE ECHTE DERBY op een doordeweekse avond. Heerlijk weer. Aardig wat bezoekers op het sportpark “De Dillen”. Onze gasten: BORGER-2.

 

Exact 19:00 uur de aftrap. Ees met een (bijna) volledige personele bezetting. Borger met krap 12 man waarvan een 2-tal 1e-elftal spelers. Ook wij hebben er 1 in het veld. Beide ploegen kunnen en moeten er ook niet meer opstellen(dat is ook goed zo). De thuisploeg heeft al snel het overwicht in het veld. Zo her en der worden er al kansen gecreëerd. Een enkele keer komt de goalie van Borger(Wim) goed weg. Een aantal malen maakt hij ook een goede redding. Koos weet de bal van dichtbij, na een mooie actie bij de achterlijn van Tokkel, over het doel te werken(hij kreeg de bal blijkbaar ook iets te ver achter zich). Toch weet ook Borger ons 16-meter gebied meermaals te bereiken. Over het algemeen kan Borger daar echter net niet de laatste zet(ten) maken. Erik, Riekus en Teun staan goed. Luc kan zo her en der ook nog ingrijpen. Het middenveld(Raimon, Erwin, Koos en Martijn) komen goed ver over de middellijn. Zo af en toe in de 16 bij Borger. Tokkel en Roelof zijn voorin de vroege stoorders. Na ongeveer een half uur weet plots Teun perfect voor z’n man te komen en een pass te geven op Tokkel. Die weet er wel raad mee. Schuift de bal goed voorbij de keeper. 1-0. Zoals gezegd had er voor rust ook een 2e of zelfs 3e goal in gemogen.

In de rust: We hebben overwicht. Maar het is slechts een kleine marge. Het is tot dusver een faire derby. Zelfs een hele rustige. Achteraf bleek ook wel: Te rustig. De wissels: Stefan Ottens voor Riekus en Ron voor Koos. Ron voorin, Raimon achter de spitsen, Teun naar linkshalf en Roelof op linksback. Koos niet blij(dat is de goede instelling, hij wil graag!).

Vanaf de 45e minuut werd Ees te ver achteruit gedrongen. Een kwartier was het lastig, maar men kwam er door. Een uitval van de Esenaren. Tokkel past de bal naar Ron en deze weet te scoren. 2-0. Enkele minuten daarna een vrije trap voor Borger. Afstand wel 30 meter. Schuin voor de goal. Die bal werd loeihard genomen. Strak in de verre winkelhoek. De bal bleef bijna vastzitten. Niets aan te redden voor Hedde(hij op de goal i.v.m. afwezigheid Derk). 2-1. Tja, een dikke 25 minuten te gaan. Dan weet je het wel. Borger stuurde Gert Bijker naar het middenveld(daarvoor stond hij laatste man). Niet dat hij zelf nu direct gevaarlijk was maar ons middenveld had het er wel lastiger door. Het waren vooral die twee 1e-elftal spelers die voor gevaar zorgden. Hedde moest her en der een bal wegwerken voor de doelmond. Teun haalde nog een bal van de lijn. Ca. 10 minuten voor tijd gebeurde er van alles. Een vermeende handsbal van Ees in eigen strafschopgebied(eerlijk: was geen penalty). Echter vlak daarna een tweede handsbal(eerlijk: wel een penalty, heb ik van horen zeggen). Raimon was zo eerlijk om dat ook aan de scheidsrechter aan te geven. Echter deze had zijn beslissing al net daarvoor gemaakt dat het geen hands was geweest. Borger furieus. Ik moet van Raimon wel zeggen: “Heel sportief om het wel toe te geven”. Zo kan het ook in de sport. ’t Ging ook niet om een kampioenswedstrijd, dus helemaal goed zo. Vlak daarna een nieuwe uitval van Ees. Martijn die op snelheid lag en tactisch onderuit werd gehaald door Dennis Brouwer. Totaal geen zware overtreding. Gewoon tactisch, maar wel vervelend voor Ees natuurlijk. Kans weg. Er moet gezegd worden dat daarvoor Erwin ook een behoorlijke overtreding maakte(maar hooguit geel naar mijn mening). Een volgende uitval van Ees. Tokkel en Ron er beiden door. De bal had opzij gelegd moeten worden maar dat gebeurde niet. Qua wat ervoor gebeurde met de handsbal waarvoor Borger dus een penalty had moeten hebben ook maar beter. Borger weer in de aanval. In de Eser verdediging werd plots door 3 spelers de bal niet goed weggewerkt. Daardoor kon Borger de bal raken en ging deze er via de binnenkant van de paal in. 2-2. Nog 1x Ees dan. Wederom door de verdediging van Borger. Alleen op de keeper af. Die maakte hands buiten de 16. Op zich normaliter rood, maar past niet in onze derby. De speeltijd was vol. Zoals het hoort: Na het douchen, biertje en vanavond zelfs een bbq!!!