EEC 2- Annen 4 (EEC2)

08-05-2011

EEC speelt een goede wedstrijd tegen de nr. 3 Annen(1-1),

 

Vooraf, op papier, een zware wedstrijd. Annen de nummer 3 die met een zeer goede reeks bezig is sinds al november 2010. Ze hebben zelfs nog een kleine kans op de 2e en 1e plek te bereiken. Dan moeten ze wel alles winnen en zijn ze nog afhankelijk van die andere twee. Het is tevens een ploeg met vele doelpunten voor. Ze scoren dus gemakkelijk!

De start is veelbelovend. Direct heeft EEC de manschappen goed staan. Op alle posities wordt goed weerstand geboden. Het gaat gelijk op. Erwin is de eerste die een afstandschot levert. Gericht tracht hij de bal vlak langs de paal te mikken. De bal gaat er echter een half metertje naast. Voorin is Ron lastig en gevaarlijk. Grote kansen krijgt hij echter niet. Af en toe ontbreekt het aan zijn ontbrekende acties. Gezien zijn snelheid was af en toe de man opzoeken wel een optie geweest. Annen laat zich echter ook niet onbetuigd. Vanuit een corner kopt de mee opgekomen verdediger maar net over. Enkele aanvallen kunnen ze net niet tot de laatste beslissende pass doorzetten. De enkele schoten kan Derk onschadelijk maken. Erg in de problemen komen onze verdedigers totaal niet. We hebben het onder controle. Wel laat Annen zien waarom ze 3e staan. Het is goed verzorgd voetbal. Mee opkomende verdedigers. Vele combinaties en balbezit. Dat kunnen ze goed. Het is ook een complete goede en geslepen ploeg. Aan ervaring ontbreekt het niet. Je hebt ook het gevoel dat de bal er toch zo plots bij ons in zou kunnen liggen. Het vergt wel de 100% concentratie. De rust wordt zonder kleerscheuren bereikt. 0-0.

Na rust pakken we het weer goed op. Ees is toch wat actiever/agressiever dan de tegenstander. Dat resulteert ook in een aantal GOEDE kansen. Ferdie en Ron hadden beiden de mogelijkheid de bal in de lange hoek te plaatsen. Arjan, die na lange afwezigheid ook de 2e helft er weer in kwam, zorgde met zijn ervaring voor goed balbezit. Het middenveld had zo wel meer tijd aan te sluiten. Goede combinaties kwamen er ook meer en meer. Arjan kwam zelf ook nog gevaarlijk door in de 16. In een lastige hoek kwam zijn schot nog net tegen de buitenkant van de paal. Richting de 65e minuut kreeg plots Hedde ruimte voor zich. Hedde die rechtsback stond kon ver oplopen. Zijn voorzet(die precies op maat was) bereikte het hoofd van Ferdie. De kopte de bal geweldig mooi tegendraads in de lange hoek. Ver buiten het bereik van de goed keepende Anner goalie. Al snel na de goal lieten de Esenaren zich toch weer terugdrukken(dat gebeurt dit seizoen trouwens niet voor het eerst). Annen speelde goed vooruit. Erwin had een klasse tegenstander tegenover zich. De handen er vol aan, maar deed dit bijzonder goed. Circa 10-15 minuten na de 1-0 viel dus toch de 1-1. Zo tussen linker middenveld en verdediging ging het mis. Er werd een man losgelaten. Derk kwam nog uit z’n goal maar was ook te laat. Hij werd omspeeld en kon de bal uit het netje halen. Nog een dikke 10 minuten te gaan. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd deze dag. Beiden wilden ook nog wel. Dus ontstonden aan beide zijden ook nog enige kansen. Arjan was er plots tussendoor gedoken(het leek even op buitenspel), maar kon voor de uitkomende keeper en een verdediger naast hem de bal niet meer goed raken. De mannen uit Annen deden ook nog hun pogingen. Enkele ballen werden nog op het doel van Ees gericht. Een of twee gingen rakelings voorbij. De goed fluitende scheids vond het goed zo. De tijd was op. 1-1. Een stand waar we vooraf voor hadden getekend. Gezien het verloop(1-0 voor en een aantal hele goede kansen) toch het gevoel dat we het beter hadden kunnen doen. Maar goed, we hadden de organisatie goed staan. Het was een hele sportieve wedstrijd en we waren zeker aan elkaar gewaagd deze zondagmorgen.

Volgende week thuis tegen Buinen. Staan onder ons, maar dat zegt niets. Buinen wil en moet de punten nog pakken. Ze zijn  nog niet veilig. Strijd zal dus geleverd moeten worden. Alleen al omdat het een DERBY is.