EEC 2- Buinen 2 (EEC2)

16-05-2011

EEC-2 toont karakter in de 2e helft maar weet wederom niet te winnen(1-1)

 

Buinen-2 was zondag 15 mei de tegenstander. Buinen tracht zich de laatste weken ook veilig te spelen voor het “degradatiespook”. Her en der worden wat puntjes gepakt. Ook tegen hoger geplaatste tegenstanders weet men goed te spelen. De verliezen zijn minimaal.

Ees grossiert in gelijke spelen. Het 2e tracht de 5e plaats te handhaven. Dat is haalbaar. Nog een 3 punten voor op Achilles en 4 op Actief. Actief kruipt dichterbij. Hun afgelopen inhaalwedstrijd hebben zij met 3 punten afgesloten(uit in Roden gewonnen). Ees wacht nog een zwaar programma. Na Buinen naar Annen(inhaal) en dan 2 keer tegen Achilles. Alles zit er nog in. De 5e, de 6e maar ook de 7e plek. De Esenaren moet voor de eer gaan!

Vooraf is dit verhaal in de kleedkamer ook besproken. “Pluk de dag(Carpe Diem)”. In dit geval: Pak de punten. Ga ervoor maar geniet ook van de laatste wedstrijden.

De start van de wedstrijd. Meteen laat Buinen zien dat zij wel strijd willen leveren. Ees zet er weinig tegenover. Pluk de dag is wellicht wat te veel “bloemetjes plukken” geworden. Er wordt slecht verdedigd over het hele veld. Veel te ver staan we van onze tegenstander vandaan. Zij kunnen rustig de bal aannemen en combineren. “Dit is toch niet de bedoeling?”. Na een kwartier is het daarom ook al 0-1. In de 16 meter komt de bal richting Ferdie. Hij staat in dit geval wel bij z’n tegenstander maar laat de bal simpel eenvoudig van z’n bovenbeen springen. De tegenstander pakt dit kadootje graag. Pakt de bal, draait en schiet hard in. Derk kan de bal uit het net vissen. Ook de 15 minuten daarna herpakt Ees zich niet.

Het is dat Buinen het niet afmaakt. Pas een kwartiertje voor rust begint Ees beter te spelen. Roelof krijgt nog een dot van een kans. Van dichtbij weet hij de bal er met zijn hoofd niet in te krijgen. Via de grond gaat de bal over de lat.

Rust. Het is iedereen wel duidelijk. Er moet harder gewerkt worden. Storen. Dichter op de man. Feller. Overtuiging. We weten het allemaal, maar we doen het niet altijd………..

De eerste 10 minuten zijn nog niet best maar daarna begint het te lopen. Duels worden weer gewonnen. Kansen worden gecreeërd. Vanuit een vrije trap schiet Raimon keihard op de goal. De keeper van Buinen weet deze echter schitterend te redden. Ron weet een buitenspel te omzeilen en gaat alleen op de keeper af. De bal is echter net tussen hem en de uitkomende keeper. De keeper grijpt hard in(ikzelf zag dat niet omdat ik meer gericht was op wat de bal deed. Ron had deze namelijk nog wel langs de keeper geschoten. Helaas ging deze rollend ruim langs de paal). Vrije bal, die verder niets opleverde. Meerdere corners die helaas niet benut werden. Misschien dat Buinen twee keer nog enigszins gevaarlijk was bij onze goal, maar dat was het dan ook wel. Een kwartier voor tijd werd door Jan Stavast(jaja, hij was er weer eens) het sein gegeven: 1 op 1 spelen. Roelof eruit. Arjen op het middenveld en Riekus achter de spitsen. Er moest nog meer druk op Buinen gezet worden. We konden toch niet meer verliezen. Een volgende vrije bal die door Erik hard over het doel werd geschoten. Een actie van Riekus die bij de achterlijn toch nog in de draai de bal langs zijn tegenstander kreeg. Koos kon bij de eerste paal net niet goed bij de bal komen. Diverse schermutselingen volgden bij het strafschopgebied van Buinen. Ron die zo her en der nog schoten afvuurde. Hij stond deze morgen echt te “buffelen”. Dan de 86e minuut. Een nieuwe schermutseling net op de lijn van de 16. Plots komt de bal voor de voeten van Ron. Hij weet een weg te vinden, weg te draaien en tegendraads in te schieten. De keeper stond net verkeerd en overzag wellicht ook slecht de situatie door alle benen van spelers waar de bal tussendoor ging niet. 1-1. Een zucht van verlichting bij Ees. “Loon naar werken”. Nog even de twijfel, gaan we door of houden we het bij dit punt. Toch maar dit punt.

Nu nog 3 zware wedstrijden dus. Komende donderdag, 19 mei, uit naar Annen. We moeten initiatief nemen. De 30 punten grens moeten we bereiken of over. Minimaal één overwinning is de doelstelling. Het is na de winterstop sprokkelen van punten. Maar een overwinning moet er nu nog wel komen……………………….. Einde bericht.