Annen 4- EEC 2 (EEC2)

23-05-2011

EEC-2 in een slopende wedstrijd naar de 1-1(Annen-4 – EEC-2: 1-1)

 

Een inhaalprogramma. Donderdagavond, 19 mei, naar Annen. Een 2-tal weken terug ook al de tegenstander in Ees. We wisten dus nog goed wat we aan ze hadden. Kortgezegd: Een goed voetballende ploeg met opkomende verdedigers. Een middenvelder waar het veel om draait.

De mannen uit Ees zijn bezig de 5e plek zeker te stellen. Nog altijd kan Achilles langszij komen. Actief was inmiddels afgehaakt door hun verlies, de dag ervoor, tegen FC Assen.

Het is zo langzamerhand sowieso tijd voor een driepunter. EEC-2 grossiert in gelijke spelen. Het ontbreekt of in het “afmaken” of men maakt “onnodige fouten”.

Eigenlijk hebben we niets te verliezen. Gezien van de vorige wedstrijd is Annen wel te kloppen. Dus waarom niet………We gaan ervoor. Een vernieuwde opstelling: 3-4-3. Drie verdedigers, 4 middenvelders en 3 aanvallers. Dus met echte vleugelspelers.

Het fluitsignaal. Het gaat gelijk op. Na een kwartier neemt Annen toch meer initiatief. Onze voorhoede kan het toch niet belopen. Ook het middenveld heeft het zwaar genoeg. Verdedigend moet er goed opgelet worden. Toch slimme spitsen in Annen. Op het middenveld heeft Annen een 2-tal goede lopers. Ook hun laatste man staat goed opgesteld en weet de bal goed rond te spelen. Wel minder dan in de vorige wedstrijd. Het doorschuiven van de verdedigers gaat ook een stuk minder. Wat doet Ees dan? Met name over de rechterkant komt het gevaar vanaf Martijn. Vele malen weet hij met zijn rushes richting achterlijn of hoek 16 meter te gaan. Hij verzet ontzettend veel werk. Door een combinatie weet hij zelf ook nog een goede schietkans te creeëren. Die gaat er net niet in. Richting een half uur valt er toch een goal. De kleine spits van Annen neemt zomaar een hoge bal op zijn wreef(op goed geluk). Hedde staat iets te ver voor zijn goal. Loopt nog terug maar via zijn hand valt de bal er toch in. Een vervelende rottige tegengoal. Ees pakt het echter daarna wel goed op. Meer en meer aanvallen volgen richting het Anner strafschopgebied. Tokkel kon niet de beslissende passeerbeweging maken of kreeg niet de beslissende pass. Ook enkele schoten leverden niets op. Ook Annen laat zich niet onbetuigd. Waar onze aanval wordt afgeslagen schakelen zij regelmatig over in de aanval. Luc, Dennis en Erik moeten vol aan de bak. Vlak voor rust gaat een laag schot er nog net via buitenkant paal uit. Daar ontsnappen we net.

In de rust besluiten we terug te gaan naar de vertrouwde 4-4-2 opstelling. De goede middenvelder van Annen zit nu als wisselspeler op de bank. Echter als snel valt er iemand geblesseerd uit. Hij komt er weer in. Erwin moet weer vol door. Veel loopwerk te verrichten. Ees laat nu wel het betere van het spel zien. Ron vormt nu samen met Tokkel het spitsenkoppel. In de 65e minuut weet Raimon een goede voorzet af te leveren. Ron controleert de bal met z’n borst in de 16. In de drukte weet hij toch een soort van halve draai te maken en de bal lekker te raken. Die vliegt prachtig in de kruising. 1-1. Daarna volgt een kwartier van Eser kansen. Tokkel wordt aangespeeld. Gaat alleen op de keeper af maar die parreert z’n schot. Ivo krijgt de bal plots voor z’n voeten. Had de bal zo richting het lege doel kunnen schieten maar passte weer op Tokkel die op dat moment buitenspel stond. Annen pakt ook weer de draad op. Ook zij zetten meer en meer druk op onze verdediging. Over en weer gaat het spel. Wie wordt de winnaar vanavond? Er worden enkele stevige duels uitgevochten. Ron schuwt het niet. Uiteindelijk heeft hij ook zoveel gesleurd dat de kramp daar is. Echter hij is niet de enige. Ook Martijn en Erwin hebben krampverschijnselen. Zij gaan er beiden uit. Ron wil nog door. We krijgen het enorm zwaar. Uit alle macht moet er verdedigd worden. Alles wordt gegeven. Af en toe hebben wij ook nog een mogelijkheid. Echter de laatste 10 minuten zijn voor Annen. Natuurlijk zijn dat minuten teveel. De scheids zag ook wel de sterkere fase van Annen. Die dacht natuurlijk: “Ik trek er nog wat tijd bij”. Door de wedstrijd heen was hij sowieso al teveel aanwezig én waren er vele discutabele beslissingen geweest. Uiteindelijk het eindsignaal. Beide ploegen waren leeg gespeeld. 1-1 een terechte uitslag alhoewel Ees weer goede kansen op de overwinning had.