Achilles 1894 4 - EEC 2 (EEC2)

23-05-2011

EEC-2 behaalt het 8e gelijke spel(Achilles 1894-4 – EEC-2: 2-2)

 

Bij Achilles 1894 aangekomen zien we dat we mogen spelen op het hoofdveld. Het had die ochtend stevig geregend. Een vlakke grasmat. Een lekkere bal om mee te voetballen(alhoewel er ook een speler was die het een plastic bal noemde, toch Roelof?). Goede omstandigheden dus. Het gelijke spel van de donderdagavond ervoor was ook goed. We hebben nu  3 punten voorsprong op Achilles. Een gelijkspel zou ons, theoretisch, dus al over de streep strekken. De graag gewilde 5e plaats is in zicht. Nu nog de daden. Maar ook het plezier. Het seizoen zit er bijna op, dus nog even van de laatste wedstrijden genieten. In de kleedkamer is het ook volop lachen. Koos moest weer eens(’t zal wel stress zijn) naar het toilet(poepen). Als we ooit nog eens na 10 of 20 jaar moeten evalueren zal Koos altijd wel de toiletvoorzieningen kunnen herinneren. Ik denk dat hij er ook allemaal nog wel een cijfer bij weet. Die bij Achilles had, geloof ik, wel een 8 of een 9(toch Koos?). Zo meldde Koos, the toilet-observer, het tenminste.

Weer tot de orde. Het fluitsignaal. We doen niet voor elkaar onder. Een mooie voorzet van Raimon kan net niet worden ingekopt door Ferdie. De Esenaren zijn echter vooral te gehaast in het vooruit denken. Te snel wordt de bal diep gegeven. Te snel moet al de beslissende pass worden gegeven. Veel balverlies daardoor. Verdedigend laten we ook steken vallen. Niet dicht genoeg op de directe man. In de 20e minuut resulteert dat in de 1-0 voor Achilles. Onze linkerzijde laat een man doorkomen. Combinerend staat deze plotseling in de 16. Er wordt niet adequaat door Riekus en Stefan O. gereageerd waardoor hij de bal in de korte hoek kan binnen schieten. Vlak daarna had Achilles het wellicht kunnen beslissen. Opnieuw wordt een speler niet goed afgedekt(middenveld). Deze passt en een Eser verdediger stapt niet goed in op zijn direct man waardoor deze doorkan op onze keeper. Hedde weet echter nog goed te redden. Ees heeft echter al meerdere malen veerkracht laten zien in de voorgaande wedstrijden. Zo ook nu weer. De draad wordt weer opgepakt. Combinaties lopen beter. Enkele spelers komen gevaarlijk in de 16(o.a. Arjan en Stefan Sanders), maar te scoren weten ze niet. Dan een hoekschop voor Ees. Stefan Sanders neemt deze perfect. Lekker op de wreef een strakke bal. Riekus weet goed te timen en raakt de bal vol op z’n voorhoofd. Perfecte goal. Toch blijft EEC-2 niet bij de les. Wederom aan de linkerkant wordt een speler vrij gelaten. Deze mag zo maar de voorzet geven. Ongelukkig komt deze via via tegen het been van Martijn. Hedde kan niets meer doen. De bal rolt richting de doellijn. Riekus komt nog met een sliding en werkt de bal uit het doel. Iedereen kijkt naar de scheids- en grensrechter(Jan). Ze weten het allebei. De bal was volledig over de doellijn geweest. Ees toont ook z’n sportiviteit en erkent het doelpunt.

2-1 voor Achilles. Een rot moment. Net en paar minuten voor de rust.

Een 2-tal wissels in de rust. Ees pakt gelijk het goede spel op. Er wordt lekker veel op de helft van Achilles gespeeld. Enkele schoten van afstand. Een aantal voorzetten en spelers die gevaarlijk in de 16 komen maar daar net niet door de drukte heen komen . Uiteindelijk weet Stefan Sanders dan wel goed door te komen. Vanaf rechts geeft hij de bal strak naar Arjan die met een klein tikje de keeper kan verschalken in de korte hoek. 2-2. Toch een zucht van verlichting. Nu dit minimaal volhouden. Aan de kant stond men al op het punt 1 of 1 achterin te gaan spelen, maar dat doen we nu maar even niet. Achilles geeft het ook nog niet op. In de laatste 10 minuten zijn enkele schermutselingen vlak voor en in de 16 meter van Ees. Zo her en der moet er even “gehakt en gezaagd” worden. Je voelt dat er wel eens een rommelgoal in kan vallen of een penalty gegeven kan worden. Dat blijft ons gelukkig bespaard.

Wederom dus een gelijkspel. Die 30 punten grens lijkt zo wel heel ver. Telkens maar 1 puntje schiet natuurlijk niet op. A.s. zondag hebben we dezelfde tegenstander thuis. Laten we er een mooie afsluiting van maken!