EEC 2 - Achilles 1894 4 (EEC2)

30-05-2011

EEC-2 sluit het seizoen met een ruime winstpartij af(EEC-2 – Achilles 1894-4 6-2)

 

De laatste wedstrijd. Nogmaals de tegenstander Achilles uit Assen. Vorige week mistte Achilles naar hun zeggen 8 spelers. Na de wedstrijd van gistermiddag hoorden we dat ze deze zondag er zelfs 12 spelers hadden afgezegd. EEC-2 was op volle sterkte. Er mistten wel een aantal spelers maar ondanks dat waren er toch 15 voetballers aanwezig.

De mannen uit Ees begonnen voortvarend aan de wedstrijd. Direct was er een overwicht. Stefan Scheper en Arjan begonnen in de spits. Tokkel er direct achter. De combinaties over het hele veld liepen goed. De durf was er om in te spelen. Zo af en toe ging het natuurlijk ook wel eens niet goed, maar door het wel te proberen zag je dat er goede kansen kwamen. Het duurde dan ook niet lang tot de 1e goal viel. Tokkel de afmaker na een assist van Martijn. Richting een half uur ook de 2-0 en voor rust ook nog de 3-0. In de verdediging geen vuiltje aan de lucht. De boel stond als een huis. Het fluitsignaal van Rikus Smeenge voor de thee.

In de kleedkamer een ontspannen sfeer. Er werd lekker wat gedold. Een 3-tal wissels. Teun was echter zo scherp dat hij op het bord zag dat er een rechtsback ontbrak(tja Riekus, ook de laatste wedstrijd blijft het opletten). Zo, dan nu maar op voor de 2e helft.

Blijkbaar hadden de omzettingen toch z’n (negatieve) omslag op het spel van EEC. De verdediging kwam in de problemen. De rust was weg. Achilles had toch een goede omzetting gedaan. Meer druk naar voren door een extra man door te schuiven. Een 15 tot 20 minuten had EEC-2 er problemen mee. De 3-1 viel en enige kansen werden door ze net niet gemaakt. Gelukkig stond Hedde een goede partij te keepen. Door enige omzettingen kreeg Ees weer vat op het spel. Natuurlijk speelt op een gegeven moment ook mee dat de 4-1 werd gemaakt. Wel nadat trouwens meerdere kansen van Ees werden gemist. Achilles was op dat moment gebroken. De 5-1 en 6-1 vielen dan ook. De 6-2 was nog een ongelukkig eigen doelpunt. Stefan Sanders was met 4 goals de meest scorende man(natuurlijk zijn de assists net zo belangrijk). Een verdiende uitslag. Mooi om op de laatste speeldag van het seizoen nog even zo produktief te zijn. Onze doelstellingen hiermee allemaal gehaald. De 5e plek, de 30 punten grens overschreden en een positief doelsaldo behaald! Klasse EEC-2!!!

Van 12:00 tot 15:00 uur werd er nog even lekker nagebabbeld. Bbq, drankje en het is weer helemaal compleet zo. Op naar het volgende seizoen!