E.E.C. 1 herstelt zich in 2e helft tegen S.V.Z. 1 (EEC1)

13-08-2011
Ees-De voorbereiding van EEC startte op 31 juli met een training gevolgd door een bezoek aan Country Golf Ees, alwaar er 18 holes werden afgewerkt voorafgaand door een lunch.
De opkomst was ondanks de vakantie van een enkeling weer zeer goed te noemen. Ook waren er een aantal nieuwe spelers aanwezig en dat zorgt toch altijd weer voor een frisse wind zo aan de start van het seizoen.
Op zondag 7 augustus beleefde de VV EEC een historisch moment. Na bijna 20 jaar lukte het weer eens om drie teams tegelijkertijd in de been te brengen. In een onderling toernooi speelden EEC 1, 2 en 3 tegenelkaar. En zoals verwacht werd er zeer goed partij gegegeven door EEC 2 en 3, waardoor het eerste al serieus getest werd.
Op donderdag 11 augustus volgde de eerste oefenwedstrijd tegen SVZ. De geelzwarten uit Zeijen kwamen met een vernieuwde jonge ploeg naar Ees toe.
EEC startte de wedstrijd ook met een relatief jonge ploeg en hield de ervaring op de bank. Wegens vakantie/werk ontbraken nog de nieuwelingen Pascal Slagter, Durk Rienks en Roy Sanders.
De 1e helft was van EEC zijde matig te noemen. Het spel van de Esenaren was erg onrustig en de thuisploeg had veel moeite om de bal in de ploeg te houden. SVZ zette vroeg druk op de EEC verdediging, waardoor er veel fouten werden gemaakt. Dit zorgde voor een constante dreiging voor het EEC doel. De openingstreffer kwam na ongeveer 20 minuten spelen. Met een fraaie boogbal in de verre hoek werd keeper Wanders kansloos gelaten. De 2-0 kwam ook door matig uitverdedigen tot stand. De rechterspits mocht zomaar vrij voor de keeper verschijnen en met een schuiver in de korte hoek maakte hij het rustig af. EEC stelde er aanvallend te weinig tegenover. De spitsen konden nauwelijks worden bereikt waardoor kansen uitbleven. Durk Vos was het nog het dichtstbij met een schot die net naast de paal ging.
SVZ kreeg nog een tweetal goede mogelijkheden, maar de schade bleef beperkt tot 0-2.
Na de rust draaide het spelbeeld 180 graden om. E.E.C. was nu de bovenliggende partij en combineerde er lustig op los. Het wachten was nog op de doelpunten. Bart Rietveld brak de ban door van dichtbij in te koppen na een prima voorzet van Henry Welling vanaf rechts.
Daarna volgde een hele serie kansen, waaronder een bal (vrije trap) op de lat van Mark Vos en een kopbal van Durk Vos bij de 2e paal. De 2-2 viel 10 minuten voor tijd door een schot van Mark Vos in de linker beneden hoek na een voorzet van Luuk Hofman vanaf links. Daarna leek EEC de wedstrijd alsnog te gaan beslissen, maar de kansen Bart (kopbal) en Henry (schot in het zijnet) mochten er niet in.
De eindstand werd hierdoor 2-2, wat misschien ook wel verdiend was gezien de 1e helft.
Een aardige eerste wedstrijd waarin EEC zich goed herstelde na een matige start.
De man van de wedstrijd was Olf Riemeijer die prima inviel.
A.s. zondag speelt EEC thuis tegen Asserboys 2.