E.E.C. overtuigt in Valthe (EEC1)

19-08-2011
Valthe-Na de afgelaste wedstrijd van afgelopen zondag speelde E.E.C. haar 2e oefenwedstrijd in de voorbereiding. Tegenstander was 4e klasser Valther Boys.
Bij E.E.C. ontbrak wegens vakantie en werk een zevental mensen, waardoor leider Ko Huizing zelf de schoenen maar aantrok zodat er met 14 spelers afgereisd kon worden.
Het eerste kwartier van de wedstrijd was van E.E.C. zijde behoorlijk onrustig. Valther Boys wist de vrije man makkelijk te vinden en kon zo van achter uit de opbouw verzorgen.
Dit overwicht leverde een paar kleine kansjes op, waaronder een vrije trap op de rand van de 16 meter.
De grootste kansen kwam door toedoen van de gasten zelf. Risicovol uitverdedigen bracht de spits van de boys oog in oog met keeper Mark Wanders, die in deze fase van de wedstrijd E.E.C. voor een achterstand behoedde.
Daarna kregen de gasten meer grip op de tegenstander. E.E.C. zette vroeg druk en wist Valther Boys meer terug te dringen op eigen helft. In balbezit werden er bij tijd en wijle aardige combinaties op de mat gelegd. Met name via de zijkanten (Luuk Hofman en Erwin Huizing) brak E.E.C. regelmatig door. Het enige wat ontbrak waren echte grote kansen. Een halve kopbal van Bart Rietveld na een voorzet van Erwin was het gevaarlijkste moment voor het doel van de thuisploeg.
Na de rust domineerde E.E.C. meer en meer. Via uitstekend voetbal waar de hele ploeg aan mee deed ontstonden nu ook de kansen.
De lat (Bart) en vooral de keeper waren een sta in de weg voor de E.E.C. spitsen. De mooiste aanval van de avond was een prima voorbeeld van het goede spel van de 2e helft. De hard werkende Henry Welling speelde spits Durk Vos geheel vrij in de 16m, die i.p.v. te schieten de bal aflegde op Bart, die vervolgens de hele verdediging het bos in stuurde door terug te spelen op Durk. Helaas werd zijn inzet gekeerd.
Een doelpunt hing in de lucht, maar het bleef oppassen voor een counter. Valther boys kwam er af en toe dreigend uit, maar op enkele afstandschoten na werden er geen uitgespeelde kansen gecreeerd.
E.E.C. wist uiteindelijk toch de ban te doorbereken. Een voorzet vanaf links kwam uit voorbij de 2e paal waar Durk de bal terugkopte op Bart, die onberispelijk inschoot.
De druk werd daarna alleen maar groter. De ingevallen Henk Bouwmeester werd door een steekpass van Durk vrij voor de keeper gezet, maar ook zijn inzet werd fraai gepareerd. Tien minuten voor tijd volgde de 0-2 via Durk, die met een geplaatst schot van dichtbij de keeper deze keer kansloos liet.  
Het slotakkoord leek van Ko te komen die net nadat hij was ingevallen   alleen op de keeper mocht afstomen. De laatste man besloot aan de noodrem te trekken op de rand van de 16m, zodat er slechts een vrije trap overbleef. Helaas ging deze kans verloren.
De stand bleef zo op 0-2 steken en dat was een mooie opsteker tegen een goede tegenstander.
Elke speler kon terugzien op een sterke wedstrijd, maar de titel van de man vd wedstrijd gaat zonder meer naar de gebroeders Huizing, die beide speelden alsof er een CL ticket op het spel stond.