EEC 3 - Borger (oefenwedstrijd) (EEC3)

08-09-2011

EEC-3 zet een overtuigende overwinning tegen Borger zo-2 neer(9-1)

 

Zondag 28-08-2011. Borger is met een combinatie-elftal op komen dagen. EEC-3 ook deels. Dit opmerkelijke seizoen(voor het eerst 3 senioren elftallen) zal ook het 3e elftal zo her en der beroep doen op spelers van het 2e elftal. Zo geschiedde nu ook. Martijn Kamps en Durk Rieks waren de jonge gastspelers. Gezien hun snelheid ook welkome aanwinsten.

De start van de Esenaren was direct veelbelovend. Er werd gespeeld met een 4-3-3 systeem. Borger had moeite de bal in bezit te houden. Voorin en op het middenveld stoorden direct mannen als: Raimon, Tokkel, Erwin en Henk(Bouwmeester). Onze defensie(Luc, Riekus, Roelof en Steven) zaten ook lekker in hun vel. Van achter uit werd er al lekker gecombineerd naar het middenveld. Derk(keeper) had regelmatig de mogelijkheid één van de verdedigers de bal toe te gooien waardoor er mooi gecombineerd kon worden. Borger zette niet veel druk(of waren ze er niet toe in staat?). Binnen 10 min. werd dan ook al de 1-0 aangetekend. Tokkel wist met een afstandsschot de Borger-goalie te verschalken. Daarna ging het hard. Bij deze noem ik maar niet alle namen van de doelpuntenmakers. De rust werd in gegaan met 7-0. Eén vermelding dan wel: Martijn maakte een wonderschone goal. Strak in de verre kruising!

Na de rust had Borger enige omzettingen gedaan. O.a. Albert Kamps en René Edens. Zij stonden centraal op het middenveld, resp. in de spits. Je kon merken dat er meer rust bij hun was. De bal werd weer in bezit gehouden. Bij de Esenaren ook 2 wissels. Henk, die een beste overtreding te verwerken had gekregen voor de rust, moest er met een “kleine vleeswond” vanaf. Steven voor de zekerheid gewisseld om zodoende fit te blijven. Is er tenslotte wel een seizoen lang uit geweest. Op het middenveld was ook het gemis van Henk te zien. Zo zie je maar weer dat het belangrijk is het middenveld in handen te hebben. Borger wist druk op de EEC-er verdediging te zetten. Eigenlijk ook maar goed anders was deze zondagmorgen onze verdediging niet eens getest. De test ging best goed. De ballen die in de 16 meter kwamen werden goed weggekopt of onderschept. Het ontbrak echter wel aan de voortzetting naar het middenveld/aanval. Met meer overtuiging daarin maar ook in het verder doorschakelen van middenveld naar aanval,plus het afmaken als eindstation, was de opleving van Borger veel eerder beëindigd. Maar goed, voor een oefenwedstrijd was dit wel een goede zaak.

Concluderend kan er gezegd worden dat EEC-3 een sterke wedstrijd speelde. Wellicht dat het combinatie-elftal van Borger toch weel behoorlijk verzwakt was. Mede daardoor moeilijk te peilen hoe het 3e elftal er echt voor staat. We zullen het zien de komende tijd…