Ook EEC 1 haalt ruime zege op Gieterveen (EEC1)

12-09-2011
Ees-s Morgens hadden de mannen van EEC 3 in Gieterveen nog het goede voorbeeld gegeven door met 15-0 te winnen van Gieterveen 2.
Voor EEC 1 was het vooral belangrijk dat er na het verlies van vorige week gewonnen werd.
Dat het uiteindelijk toch nog een dikke uitslag werd was mooi meegenomen.
EEC moest het nog steeds zonder Henry Welling en Remco Huizing doen, maar wel weer aanwezig waren keeper Mark Wanders en Erwin Huizing.
EEC begon furieus aan de wedstrijd. Er werd onmiddellijk druk gezet op de verdediging van de gasten, die niks anders konden doen dan tegenhouden.
EEC kreeg ook al snel de eerste grote kans via Durk Vos (kopbal), maar deze verdween net naast de paal.
Even later volgden al snel de 2e en 3e mogelijkheid op een vroege voorsprong, maar de scherpte ontbrak nog in de afwerking.
Na iets minder dan een kwartier spelen lukte het Gieterveen om uit de omsingeling te komen. Het was ook gelijk raak. Een van richting veranderd schot liet Mark kansloos en geheel tegen de verhouding in stond het plotseling 0-1.
EEC raakte vanaf dat moment wat van slag en het spel werd aanzienlijk minder. Gieterveen kreeg zelfs een goede gelegenheid om de voorsprong te vergroten. Een schot vanaf 20 meter werd knap door Mark uit de hoek getikt. De 1-1, na goed afleggen van Mark Vos op Durk Vos, kwam voor EEC precies op het juiste moment. De thuisploeg putte hier nieuw vertrouwen uit en wist het spel weer meer naar zich toe trekken.
Bart Rietveld soleerde vlak voor de achterlijn richting het doel en met een schuiver onder de keeper door werd het snel na de gelijkmaker zelfs 2-1.
Vlak voor rust leek de 3-1 nog te vallen, maar Durk vergat door te lopen op de keeper en schoot te gehaast naast de goal.
Na de rust hetzelfde spelbeeld. EEC voetbalde niet groots en Gieterveen beet zich goed vast in de tegenstander en probeerde op de counter er uit te komen. De wedstrijd kon de eerste 20 minuten na rust nog alle kanten op, totdat EEC een penalty kreeg toegewezen na een duidelijke overtreding op Bart in de 16 meter. De scheidsrechter gaf de overtreder óok nog een gele kaart en aangezien het zijn 2e was moest Gieterveen met 10 man verder. Mark Vos scoorde vervolgens vanaf 11 meter en hiermee was de wedstrijd feitelijk ook gelopen.
EEC was hierna te sterk en ging daarbij op jacht naar een grote uitslag. Vooral via de rechterkant ontstond er veel vrijheid waar optimaal gebruik van kon worden gemaakt. Bart Rietveld en Erwin Huizing gaven goed voor op Durk, die zijn 2e en 3e van de dag mocht maken. De 2e was een fraaie volley, alhoewel de keeper er niet helemaal goed uitzag op dat moment. Bart mocht zelf ook nog bij de 1e paal scoren na een strakke voorzet over de grond van invaller Jeroen Beijering, waarna de eindstand op 6-1 werd bepaald.
Het doel om drie punten te halen was bereikt, het spel was bij vlagen aardig, maar over het algemeen was het nog niet geweldig. Daarvoor waren er teveel mensen niet in hun beste doen. Volgende week uit naar Sellingen zal er meer gevraagd worden van de ploeg voor een goed resultaat.
Man of the match waren niet de beide spitsen met totaal 5 goals, ook Ronald Ottens is het net niet geworden, maar de titel is evenals vorige week voor de keeper, die er op de belangrijke momenten gewoon stond.