Gieterveen 2 - EEC 3 (EEC3)

15-09-2011

Gieterveen 2 – EEC 3

 

Het is weer zover.  Gelukkig weer bijna dezelfde spelers. Alleen nu het 3de elftal in een lagere klasse. De reden is heel positief namelijk verhoging van het aantal leden. EEC 3 heeft een nieuwe sponsor namelijk www.uitjesindrenthe.nl . Het tenue ziet er gelikt uit . De nieuwe kleurcombinatie is fris en professioneel . Daaraan kan het dit jaar niet liggen.  Het is een mooie zondagochtend . Ideaal voor een mooie voetbalwedstrijd. Luc en Erwin miste vanwege vakantie verplichtingen. Nieuw waren Harm Scholtmeijer (terug van weggeweest),  Henk Bouwmeester, Erik Boekhoven (geblesseerd) en Stefan Sanders (wilde graag op een hoger niveau voetballen) . In ieder geval genoeg spelers voor een wedstrijd. Alleen Raimon W. had iets meer tijd nodig om na 2 uurtjes slaap het licht weer te zien maar hij was er. Petje af.

EEC 3 had zich duidelijk de zinnen gezet  om de eerste wedstrijd te winnen. EEC pakte direct het initiatief en zette de tegenstander onderdruk, waardoor de eerste doelpunt al in de 7de minuut viel door Arjan via een voorzet van Steven D.. Niet veel later was er een combinatie van Koos en Arjan, waarbij de keeper het schot van Koos niet onder controle kreeg.  Raimon W. was er als de kippen bij en ronde het af, 0 – 2. EEC voelde dat er bij deze tegenstander meer te halen was en dat er ruimte was om de bal snel rond te tikken. De aanvallers en de middenvelders bleven druk zetten en in de 16de minuut maakte Henk B. dan ook de 3de goal door een  eigen actie.  De 4de goal viel in de 34de minuut door Arjan Ij. via een assist van Raimon R. Vlak voor de rust wist Stefan S. de bal fraai af te werken met hulp van Arjan Ij. Ondanks de hoge stand van 0-5 voor de rust , had het meer kunnen zijn. Soms werd er iets te veel gepraat waardoor er iets onrust ontstond maar EEC bleef tikken en probeerde geen lange of diepe ballen te geven. Natuurlijk was EEC ook een maatje te groot voor Gieterveen . Riekus B. waarschuwde in de rust om niet te veel te praten en de bal het werk te laten doen . Steven D., die een goede wedstrijd had gespeeld, ging uit voorzorg eruit en werd gewisseld voor Ko Huizing. Ko H. kwam op de links buitenpositie. Het bleek al snel dat Gieterveen het had opgegeven en de extra aanvaller (Ko H.) maakte het voor Gieterveen niet beter op. Bovendien bleek de verdediging van EEC de gehele wedstrijd niets weg te geven en wilde niemand doorlaten. Het leek wel een echte Chinese muur. Zelfs een hele goede afstand schot van Gieterveen werd door Derk P. op fabelachtige wijze tegengehouden. Later kwam Harm er in voor Roelof, die zich wilde sparen voor de volgende wedstrijd. Een echte topper. Ook Harm speelde foutloos. Om niet een heel langdradig verhaal te maken , kan ik jullie vertellen dat de einduitslag 0 – 15 is geworden.

EEC bleef tot aan de laatste minuut hongerig voor de goal . De volgorde van goals zijn, 50de min. 0-6 Raimon W.(ass. Stefan S.), 51de min. 0-7  Arjan Ij. (ass. Raimon R.) , 55de min. 0 -8 Arjan ij. (ass. Roelof V.), 58de min. 0-9 Raimon W., 60de min. 0-10 Stefan S. (ass. Raimon R.), 62de min. 0-11 Raimon W. (ass. Ko Huizing), 70de min. 0-12 Raimon W. (strafschop), 80de min. 0-13 Raimon W. (ass. Stefan S.) , 85de min. 0-14 Henk B. (ass. Raimon W,) en 86de minuut 0-15 Henk B. .   

 

Op naar volgende week. Hopelijk ietsjes meer tegenstand en kunnen wij voor  het 1ste elftal weer een voorbode zijn. Natuurlijk kunnen wij het 2de  ook nog enkele tips geven. Maar ik ga ervan uit dat zij volgende week het weer recht zetten.  

 

The Observer