EEC 1 en Sellingen 1 in evenwicht (EEC1)

19-09-2011
Sellingen-Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter de Vries overheerste er in het EEC kamp de opluchting over het behaalde punt.
Opluchting omdat EEC de laatste 20 minuten de controle over de wedstrijd was kwijtgeraakt en Sellingen steeds gevaarlijker werd.
Maar aan de andere kant was er toch ook de teleurstelling omdat de gasten uit Ees en Eesergroen wel heel dichtbij de drie punten waren geweest.
EEC begon fel aan de wedstrijd. De achterhoede van Sellingen werd fanatiek opgejaagd, maar in tegenstelling tot vorige week leverde dit geen kansen op. Sellingen onder aanvoering van de ervaren laatste man bleef rustig voetballen en kwam vrij eenvoudig onder de druk vandaan. Mede dankzij het gegeven dat de EEC linies niet goed aansloten. Via de snelle spitsen en even rappe half spelers werd de aanval gezocht, waardoor de EEC verdediging een paar keer flink aan de bak moest. Grote kansen waren er echter nog niet. Een kopbal en een paar afstandschoten waren redelijk eenvoudig op te vangen door de alert keepende Mark Wanders. Bij de eerste serieuze kans was het gelijk raak toen vanaf de rechterkant een dieptepass werd gegeven op de rechtshalf die vrij kon doorlopen op Mark en deze met een schuiver over de grond verschalkte. Net als vorige week keek EEC weer vroeg tegen een achterstand aan.
De gasten pakte het daarna goed op door sneller de zijkanten aan te spelen. Een van richting veranderde voorzet van Mark Vos kwam zomaar tegen de lat en Pascal Slagter kon slechts door een overtreding in de 16 meter worden afgestopt. De scheidsrechter durfde het echter niet aan om de bal op de stip te leggen.
Vlak voor rust kreeg EEC de beste kans, maar de kopbal van Remco Huizing ging hard voorlangs.
Na de thee wist EEC het goede spel van voor de rust door te zetten. De druk op de verdediging van de thuisploeg werd opgevoerd met af en toe heel aardig spel. De 1-1 kwam vrij snel tot stand. Luuk Hofman omspeelde op zijn bekende wijze zijn tegenstander in de 16 meter en met een geweldig geplaatst schot in de verre bovenhoek verraste hij vriend en vijand.
Na deze goal brak voor EEC de beste fase aan waarin het op jacht ging naar een 1-2 voorsprong. Die leek er na zo'n 20 minuten spelen in de 2e helft ook te komen. Mark Vos werd voor de ogen van de scheidsrechter in de 16m gehaakt nadat hij kort bij z'n tegenstander wegdraaide. Waar de scheidsrechter het in de helft nog naliet wees hij nu resoluut naar de stip. De penalty die volgde werd door Mark zelf genomen. Zijn schot leek hard genoeg, maar de keeper koos de goede hoek en wist de bal te keren. Dit gaf de spelers van de thuisploeg nieuwe moed, terwijl EEC moeite had om over de teleurstelling heen te komen. Sellingen drong meer aan oa door een aantal hoge ballen de 16 meter in te pompen, wat altijd voor de nodige onrust zorgt. De beste kans was een hard schot door het midden die ternauwernood door Mark Wanders kon worden overgetikt.
Toch had EEC zelfs in deze fase nog een paar kansjes, zoals een schot van Mark Vos net over de lat. 
Het bleef echter bij een 1-1 gelijkspel en gezien het spelbeeld was dat ook wel terecht. Beide ploegen hebben er een aantrekkelijke wedstrijd van gemaakt met veel strijd en bij tijd en wijle aardig voetbal.
De man van de wedstrijd was Ronald Ottens die net als zijn collega verdedigers terug kon zien op een goede wedstrijd.
A.s. zondag komt Bareveld op bezoek op sportpark de Dillen. Niet alleen de huidige koploper maar ook de favoriet in 5G.