EEC 2 verliest nipt van Stadskanaal 3 (1-2) (EEC2)

19-09-2011

Tijdens de warming-up was al een beetje te zien wat voor wedstrijd het zou worden. De oud eerste elftalspelers tegen de jonge en onbevangen voetballers van EEC 2. Stadskanaal begon erg sterk met goed en verzorgd voetbal waardoor EEC  ver terug gedrongen werd. Twee goede steekpasses, met goed loopwerk van de spitsen (eerste over de breedte lopen alvorens diep te gaan en door het breed lopen buitenspel te voorkomen)  zorgden in het eerste half uur voor een 0-2 stand op het score bord. Op dat moment een stand waar mee te leven viel.  Aan het eind van de eerste helft en de gehele tweede helft lieten een ander beeld zien.

Het veld was zwaar waardoor Stadskanaal het steeds lastiger kreeg en EEC steeds beter in de wedstrijd kwam. Het conditionele aspect begon steeds meer te spelen. EEC natuurlijk erg sterk door alle zware trainingsarbeid begon steeds meer aan te dringen. Diverse mogelijkheden waren het gevolg. Aan het eind van de wedstrijd werd er zelfs het spelletje alles of niets gespeeld maar helaas mocht het niet meer baten. Vijf minuten voor tijd werd het nog wel 1-2 door een attente reactie bij een scrimmage voor de goal van Rob van Kessel, maar helaas was het te laat gebleken. Stadskanaal voetbalde de wedstrijd uit op al haar ervaring en de negentig minuten waren hen gezind. Helaas zaten de negentig minuten erop, waar er nog vijf erg welkom waren geweest.

Een leuke, sportieve wedstrijd werd teleurgesteld afgesloten. Maarrrrrrrrr…… Volgende week weer een kans, ik zie potentie!!!

Eén van de leiders.