EEC 3 - GKC 3 (EEC3)

20-09-2011

EEC 3 - GKC 3
 
Na de ruime overwinning van vorige week waarbij Gieterveen 2 op kinderlijke wijze opzij was gezet met 0-15 stond nu de thuiswedstrijd op sportpark de Dillen tegen GKC 3 op het programma. GKC 3 is een combinatie tussen het 1e, 2e en 3e elftal en hadden vorige week met 4-1 gewonnen van Vako. Een geduchte tegenstander die niet onderschat moet worden. Net als vorige traden we aan in een 4-3-3 opstelling waarbij Riekus Brouwer, Siesko Bos, Erik Broekhoven, J.P. Smeenge en last but not least Henk Westerbeek ontbraken om uiteenlopende redenen.
 
Over het eerste half uur kan ik kort zijn, dat was niet best! De formatie van Rudolf Bos moest duidelijk wennen aan elkaar en aan het korte spel van de tegenstander. Het duurde tot aan de 39e minuut dat de ban zou worden gebroken. Koning van de assists, Raimon Roosjen snelde weer eens langs zijn tegenstander en legde de bal panklaar op het hoofd van Arjan Ijlenhave. De in Zuidwolde woonachtige Ijlenhave kopte de bal, net als vorige week, a la Bep Bakhuys strak tegen de touwen, 1-0. We namen vervolgens wat gas terug en wilden de 1e helft rustig uitspelen. De tegenstander dacht daar anders over. De oudste man van het veld kreeg de bal zomaar in de voeten door slecht uitverdedigen en met een geplaatst schot liet hij Derk Paas kansloos, 1-1. Daar lieten wij het niet bij zitten en met een slotoffensief vlak voor rust zorgde de getergde Raimon Wubs, alias Tokkel, voor de 2-1 ruststand met een fantastisch schot in de kruising.
 
In de rust hebben we wat omzettingen gedaan om wat meer grip te krijgen op met name ons eigen spel. Erwin Hermelink mid mid, Henk Bouwmeester achter de spits en Raimon Roosjen opkomend vanaf de linkerkant zorgden in de tweede helft voor meer controle en dreiging naar voren. Daar waar de 3-1 in de lucht hing, viel plots uit een vrije bal de 2-2 binnen. Niets aan de hand! Het geloof was er dat we de wedstrijd alsnog naar onze hand zouden zetten en zo gezegd zo gedaan. Wederom stond Raimon Roosjen aan de basis van de 3-2. Met een mooie steekpass zette hij Raimon Wubs in de 52e minuut vrij voor de goal en daar weet Tokkel wel raad mee, 3-2.
 
Doordrukken! en dat deden we en door 3 doelpunten (59e, 75e en 88e minuut) van nieuweling Henk Bouwmeester werd de eindstand bepaald op 6-2 (assist Raimon Roosjen, eigen actie, assist Arjan Ijlenhave). Het hadden er nog veel meer kunnen en moeten zijn, maar meer zat er vandaag gewoon niet in. We voetbalden met name tegen onszelf. De 3 punten zijn binnen en met 2 gewonnen wedstrijden zijn we koploper!
 
Op naar volgende week. Dan staat namelijk de uitwedstrijd tegen Tynaarlo op het programma.
 
Niester nmr 10