EEC 1 verliest van titelkandidaat Bareveld (EEC1)

26-09-2011
Ees-Een fraaie nazomerdag en een ruime publieke belangstelling zorgde voor een aangename ambiance op sportpark de Dillen, waar de koploper na drie speelronden op bezoek kwam. 
Vorig jaar speelden de gasten uit Bareveld nog in de 4e klasse waar men via de nacompetitie uit was gedegradeerd. Wel wist de ploeg van trainer van der Vlag zich aanzienlijk te versterken, zodat ze met recht konden worden beschouwd als de te kloppen ploeg in 5G.
EEC had de laatste twee wedstrijden laten zien dat de vorm groeiende is en de mannen van trainer Spiegelaar leken er ook klaar voor om het Bareveld moeilijk te gaan maken.
Alle goede bedoelingen vooraf verdwenen echter als sneeuw voor de zon op het moment dat Bareveld al na 5 minuten op een 1-0 voorsprong kwam. Balverlies op het middenveld gaf spits Jos Boiten de mogelijkheid om vanaf zo'n 20 meter uit te halen en keeper Mark Wanders kansloos te laten. Bareveld kreeg door de snelle openingstreffer nog meer vertrouwen en met name via Henry Hut en Daniel Kroder bleven ze gevaarlijk. Dat de voorsprong niet verder werd uitgebouwd was te danken aan benen en lichaamsdelen van EEC verdedigers (met name GJ Hilbrands) die op het laatste moment een doelpunt konden voorkomen. Na 20 minuten kroop EEC wat meer uit z'n schulp en op het moment dat er snel naar voren werd gespeeld was te zien dat er achterin bij Bareveld mogelijkheden lagen. Met name via de rechterkant kwamen er af en toe gevaarlijke voorzetten. De grootste kans kwam via een voorzet van Pascal Slagter op Durk Vos, die net over het lege doel schoot.
Het moet gezegd het was de kans om terug te komen in de wedstrijd, maar bij deze mogelijkheid bleef het eigenlijk ook wel de 1e helft.
Bareveld was de ploeg met de meeste dreiging. Zoals de 1e goal op een ongunstig moment kwam was dat zeker ook het geval met de 2e, die vlak voor rust viel door de lastig te bespelen Kroder.
Deze domper was kennelijk moeilijk te verwerken, want vlak na rust zorgde HJ Korte voor de nekslag door de 3-0 aan te tekenen na opnieuw balverlies op het middenveld.
De volgende periode leek Bareveld op jacht te gaan op een grote overwinning, maar in deze fase was het keeper Wanders die de thuisploeg overeind hield. Net als Julian Addink die ervoor zorgde dat Bareveld's beste man,Hut, de 2e helft het lastig had.
Gelukkig wist de rest van het team zich op te trekken aan de EEC jonkies waardoor de blauw witten steeds meer terug waren te vinden op de andere helft. Mark Vos schoot fantastisch vanaf zeker 35 meter op doel, maar de keeper wist hem net zo fantastisch uit de bovenhoek te plukken.
Diezelfde keeper zorgde er nog een paar keer voor (o.a. 2x Durk Vos) dat een EEC doelpunt uitbleef. In deze fase had EEC zeker een doelpunt verdiend, maar het kwam er niet van en zo bleef het bij een 3-0 nederlaag.
Een nederlaag waar weinig op af te dingen viel. Bareveld was vooral fysiek erg sterk gebleken en met de extra klasse van de drie spitsen een moeilijk te nemen horde.
Geen schande dus, maar meer tegenstand was mogelijk geweest indien er sneller naar voren was gespeeld. Dat de moed niet werd opgegeven was daarentegen een compliment waard.
Man van de wedstrijd was Julian Addink, die als 17 jarige fysiek  keurig overeind bleef tegen de Bareveld reuzen.