Borger 2 effectiever in de afronding (3-2) (EEC2)

26-09-2011

Heerlijk weer, een prima veld, veel publiek en twee gemotiveerde elftallen. Alle ingrediƫnten waren afgelopen zondag aanwezig voor een aantrekkelijk potje voetbal aan de Drift te Borger. Wederom was het de ervaring tegenover het jeugdige enthousiasme. Borger 2 nam de eerste helft het initiatief om het spel te maken. EEC 2 ietwat afwachtend moest deze reactieve houding bekopen met twee prima tegengoals. Twee maal ronde Marcel Lammers twee kansen effectief af, respectievelijk in de 4de en de 38ste minuut. Hoewel Borger 2 voetballend het initiatief nam waren er toch wel degelijk kansen voor de gasten uit Ees. Qua kansen ging het gelijk op, alleen kregen de gasten een lesje effectiviteit in de afronding.

 

In de tweede helft kreeg EEC 2 steeds meer grip op de wedstrijd en bleef het kansen creĆ«ren voor de goal van Borger. Dit resulteerde in de 48ste minuut in de eerste goal van EEC 2 gemaakt door Stefan Sanders op aangeven van Ron Lubben, die met zijn doorzettingsvermogen door de verdediging van Borger wist te komen. EEC probeerde steeds meer aan te dringen waardoor Borger aan de ander kant ook steeds meer ruimte kreeg. Beide teams hebben de tweede helft een groot aantal kansen gehad om te scoren en het spel vloog op en neer. Het mooie voetbal was geweest en er moest nu gewerkt worden. Iets waar beide teams niet voor wegliepen. De beide verdedigingen bleven vier overeind tot de 80ste minuut waarin wederom Marcel Lammers met het hoofd voor het 3de doelpunt van Borger zorgde. Borger nagenietend van deze goal kreeg een minuut later de deksel op de neus door ook weer een goal te moeten incasseren. Fabian Wolf tunnelde in een handige beweging de oud EEC-keeper Wim Kuipers op aangeven van Erik Wanders. Een prima overwinning van Borger waar EEC misschien toch meer had verdiend.  Al met al een leuke en aantrekkelijke wedstrijd (ook voor het publiek) waar alles in zat.

 

Tot slot: EEC heeft naar mijn mening te veel en te lang reactie voetbal gespeeld waar het met ons team best mogelijk is om ook zelf initiatieven te nemen. We hebben onze huid in ieder geval wederom duur verkocht, chapeau!

 

Mvg. Tim