EEC 1 legt GKC 1 over de knie (EEC1)

03-10-2011
Gasselte-Na het verlies tegen Bareveld volgde nu een uitwedstrijd tegen de andere degradant uit 5G, nl. GKC. Weer een zwaar duel dus, maar om aan te blijven haken moest er vandaag beslist gewonnen worden.
Bij EEC maakte Henry Welling zijn opwachting, na blessureleed opgelopen in de voorbereiding. Daarentegen is er nog de afwezigheid van Jeroen Beijering met een knieblessure. De overige selectiespelers speelden met het 2e elftal in Ees, waaronder de teruggekeerde Roy Sanders.
Zoals gezegd was er bij iedereen de overtuiging dat het vandaag moest gebeuren, maar zoals wel vaker lieten de mannen uit Ees zich in de beginfase het kaas van het brood eten.
Vanaf het eerste fluitsignaal werden de duels niet vol aangegaan en dat zorgde al na twee minuten voor een enorme kans voor GKC. Dat de bal naast werd geschoten door de spits was al knap genoeg.
Wie dacht dat de gasten nu wel wakker waren kwam bedrogen uit. GKC was de bovenliggende partij en kreeg opnieuw een paar aardige kansen. Keeper Mark Wanders was daarentegen wel scherp begonnen en hield de nul voor EEC vast.
Na 20 minuten spelen kregen de gasten wat meer grip op het spel en deed het aanvallend iets terug. Er volgde zelfs een doelpunt (Bart Rietveld) maar zijn inzet werd door de goed leidende scheidsrechter Prins afgekeurd wegens buitenspel. Dit bleek echter wel het startsein te zijn voor een goede fase van EEC, waarin de EEC spitsen steeds meer in het spel betrokken raakten. In de 37e minuut was het wel raak. Een scherpe voorzet van Durk Vos bij de 2e paal werd attent door Henry ingegleden. Het kon niet op want vlak voor rust werd de voorsprong zelfs uitgebouwd tot 2-0. Bart was ditmaal de schutter met een schuiver langs de keeper.
In de rust werd aanvoerder Gert-Jan Hilbrands gewisseld met een blessure en dat had tot gevolg dat er een aantal omzettingen plaats moesten vinden. Luuk Hofman en Dennis ter Steege (vlak voor rust voor Erwin Huizing) waren de vervangers.
EEC behield na de rust de controle over de wedstrijd. Met name in verdedigend opzicht werden er veel duels gewonnen en dat gaf de middenvelders de kans om weer snel in balbezit te komen. Toch was het gevaar van de thuisploeg nog niet geheel geweken. Loerend op de counter bleven ze dreigend via de rappe en behendige spitsen. Zo af en toe ontsnapte er wel eens iemand maar dan was er altijd nog Mark Wanders die in de weg stond.
Na een uur spelen wist EEC de voorsprong uit te bouwen. Remco Huizing schoot van dichtbij in de verre hoek en liet de keeper kansloos. Na deze goal had EEC eigenlijk door moeten drukken. Er volgden een serie  hele mooie kansen, maar de afronding liet wat te wensen over. En als GKC 10 minuten voor tijd dan ook nog de 3-1 maakt via een kopbal van Arnold Pit kan het ook nog onnodig spannend worden. Maar dat bleek mee te vallen, want bij de eerstvolgende aanval was het opnieuw Henry Welling die met zijn 2e doelpunt alle illussies van de geel zwarten aan flarden schoot.
Dat er in de laatste minuut nog een penalty werd gegeven aan GKC en door Dolf Kruize werd benut was slechts voor de statistieken. De overwinning was in veilige haven en dat zorgde voor veel blije gezichten bij het trouwe EEC publiek, die samen met het thuispubliek een leuke wedstrijd zagen met veel doelpunten, maar ook met veel gemiste kansen.
Een verdiende zege voor EEC, maar daar leek het dus in de beginfase geheel niet op. Op het moment dat de duels werden gewonnen (Julian Addink en Ronald Ottens zoals de laatste weken weer erg sterk)
kon EEC zijn favoriete spel spelen.
Voor de man van de wedstrijd kwamen een aantal in aanmerking, waaronder Mark Vos die na de rust een andere rol kreeg maar deze prima invulde.
De titel gaat echter naar Henry Welling die met 2 goals natuurlijk een belangrijk aandeel had, maar voetballend ook veel bracht.
Volgende week wacht er opnieuw een sterke tegenstander. Zuidlaarderveen City komt naar sportpark de Dillen.