EEC 2 - Musselkanaal 3 (EEC2)

03-10-2011

Na goede eerste helft, een hoop teleurstelling in de tweede (EEC 2)

 

Wederom was het weer ons gunstig gezind en lag de grasmat er goed bij. Musselkanaal 3 is een geduchte tegenstander, veel doelpunten voor en geen één tegen. Vooraf hebben wij als jong team ons voorgenomen om vooral veel te leren van voorgaande situaties. Afgelopen wedstrijden is gebleken dat we te laat initiatief namen om aanspraak te mogen maken op de overwinning. Dat gaan we dus anders doen, dacht ik. Aanvallen, daar winnen we misschien dan wel de oorlog mee. Na dit alles verspreid te hebben tijdens de bespreking mochten we de wei in en werd de aftrap om twee uur genomen.

 

De eerste minuten begonnen we furieus, enthousiast en voetbalden we vooral op de helft van Musselkanaal. Echter na vijf minuten mocht bij een van de aanvallen van Musselkanaal de links half vrij uithalen vanaf een meter of twintig. Helaas werd de voetballer van Musselkanaal geen strobreed in de weg gelegd en onderschatte onze keeper de snelheid van de bal en werd de uithaal gepromoveerd tot een doelpunt. Onze wetenschap uit eerdere wedstrijden is ook dat we flexibel en veerkrachtig zijn. Gelijk na deze goal pakten we dan ook direct de draad op en bleven we voetballen. Voor het eerst dit seizoen werd er ook echt gevoetbald. Duels werden gewonnen, de tweede bal was van ons, de bal bleef in balbezit, mensen werden in de voet aangespeeld en er zat op het eind een verrassende snelheid in de ploeg. Helaas ontbrak het vaak aan nauwkeurigheid van de eind pass. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van Musselkanaal, helaas hebben we ondanks het goede en aandringende spel niet gescoord (ook mede door de goede keeper van de tegenstander, ik begrijp waarom ze nog geen tegengoals hebben).

 

In de rust is iedereen verbaasd over het gespeelde spel en de overtuiging heerst dat het vandaag tot een goed einde gaat komen. Helaas was dit niet de werkelijkheid. De net ingebrachte aanvallende middenvelder van Musselkanaal maakt na één minuut in de tweede helft de tweede goal voor de gasten. Deze goal bracht iedereen meteen weer met beide benen op de grond. Deze tegengoal hebben we helaas niet op een goede manier kunnen verwerken, de teleurstelling was te groot. Over de tweede helft kan ik dan ook redelijk kort zijn. De lange ballen kwamen weer uit de kast, de veldbezetting liet te wensen over en het enthousiasme was verdwenen. Musselkanaal weet per kwartier nog één maal te scoren wat resulteert in een score van 0-5. Een verdiende overwinning voor Musselkanaal, de score echter onnodig hoog.

 

De eerste helft werd er zeer goed gespeeld, niet gescoord. We hebben in deze helft wel laten zien dat we groeiende zijn als team maar ook als individuen. Als we iedere wedstrijd met het enthousiasme van zondag het veld in stappen gaan wij onze punten pakken, daar ben ik van overtuigd!

 

Mvg. Tim