EEC 3 - Zuidlaarderveen 3 (EEC3)

04-10-2011

EEC-3 met enige moeite langs Zuidlaarderveen-3 (6-2)

 

De voorgaande 3 wedstrijden(15-0, 6-2 en 10-1 winst) geven natuurlijk veel aanleiding tot (te) “makkelijk denken”. Ondanks dat er voor aanvang van de wedstrijd nog over gesproken is overkwam het ons toch. Wellicht dat het onrustige ook enigszins ontstond door het nemen van de groepsfoto’s. De warming-up was daarmee ook niet optimaal. Maar uiteindelijk gaat het erom hoe we uit de startblokken komen, én dat was niet goed!

Onder leiding van de goed fluitende Tim Riemeijer startte Zuidlaarderveen fel. Iedereen merkte toch direct dat dit even een andere tegenstander was dan de vorige 3. Maar ondanks de tegenstand wisten de Esenaren toch een aantal grote kansen te creëeren. Die werden helaas gigantisch verprutst. We doen allemaal onze best het beste eruit te slepen. Dus o.a. ook de goals te maken, maar zoals deze kansen verprutst werden, was niet om aan te zien. Ook dat moet wel eens gezegd worden. ’t Is om elkaar ook scherp te houden. Het risico dit seizoen ligt ook in een aantal zaken. Bijvoorbeeld tegen onszelf te gaan voetballen. Kansen niet benutten, niet in de organisatie te spelen, niet fel/scherp genoeg zijn, gemakzucht, etc. Maar ook (te) veel blessures. Helaas was dit zondag ook het geval. Allereerst viel Riekus uit met een spierblessure. Daarna was het Arjan met de hamstring(hij was ook al niet al te fris begonnen aan de wedstrijd). In de 2e helft ook nog Eric, eveneens hamstring. Door alle geblesseerden moest ook Steven invallen zie zelf nog niet fit genoeg is. Gelukkigerwijs ging dat nog goed.

Tja, de wedstrijd. We zullen deze bijna vergeten door bovenstaande negatieve zaken. EEC kwam na 10 min. achter met 1-0. De tegenstander, zoals gezegd, had dit bereikt door hun felheid. Je zag toch enig ongeloof in de ogen van menig speler. Huh, we staan achter?! Het duurde even een 10-tal minuten voordat we weer de overhand kregen. Gelukkig staat er zoveel ervaring in het 3e elftal dat ze er niet onrustig van worden. Nog voor de rust werd de stand omgebogen naar een 2-1 voordeel.

Al snel na de rust kwam ook het conditionele om de hoek kijken. EEC-3 is aardig goed in conditie. Wekelijks zijn er toch ook ongeveer 8 spelers op het trainingsveld te vinden. Je ziet toch dat dit z’n vruchten afwerpt. Het spel was goed. Er werd goed getikt en gecombineerd. Met name Tokkel wist nu wel een aantal doelpunten voor zijn rekening te nemen. De Zuidlaarderveners waren eigenlijk al bij de 3-1 geklopt. Hun felheid verdween als sneeuw voor de zon. Uiteindelijk liep de stand op tot de uiteindelijke 6-2. Tussendoor stopte Derk nog even een penalty. Ees mistte géén grote kansen meer. Het spel verliep weer soepel.

Komende zondag staat de uitwedstrijd in Annen op het programma. Het is oppassen dat EEC-3 de concentratie houdt. Scherp en gretig blijft. Helaas hebben we nu ook met meerdere blessures te maken. Het team moet komende zondag dus extra scherp zijn…