EEC 1 verliest geflatteerd tegen Zuidlaarderveen (EEC1)

10-10-2011
Ees-Ondanks een 6-0 nederlaag in eigen huis konden de EEC spelers toch met opgeheven hoofd het veld verlaten. De overwinning was zeker verdiend te noemen, maar de uiteindelijke uitslag dekte niet geheel de lading, daarvoor voetbalde EEC lange tijd uitstekend mee met het sterrenensemble uit Zuidlaarderveen.
Een rode kaart (2x geel) voor Henry Welling in de 70e minuut gaf de rood zwarten de gelegenheid om in de slotfase weg te lopen.
EEC moest het doen zonder aanvoerder GJ Hilbrands, Jeroen Beijering en Olf Riemeijer, die vanwege blessures en vakantie er niet bij konden zijn.
De thuisploeg kende een goede start van de wedstrijd. Er werd in alle linies kort gedekt en Zuidlaarderveen was niet in staat om een opening te vinden in de hechte EEC verdediging. Dit gold overigens ook vice versa, beide teams waren gewaagd aan elkaar, ook al was er meer balbezit voor Zuidlaarderveners, die zoals bekend beschikken over een verzorgd spelende ploeg. Pas na 20 minuten spelen ontstond de eerste echte kans van de wedstrijd, een foute terugspeelbal vanaf het EEC middenveld kwam zomaar in de voeten van topspits Jermaine Kasto, maar keeper Mark Wanders stortte zich voor het schot en redde knap. Daarna werd de druk meer opgevoerd door de gasten (ook door toedoen van de stevige rugwind), maar ook nu bleef EEC goed overeind. Er werd ook wat meer naar voren gespeeld en af en toe waren er een aantal aardige combinaties te zien. Opvallend was wel dat Zuidlaarderveen harder de duels aanging dan verwacht. Er werd pittig gevoetbald en scheidsrechter Flederus wilde er een echte wedstrijd van maken door niet overal voor te fluiten. Dit pakte in de 1e helft ook nog goed uit, want het werd een aantrekkelijk duel voor de toeschouwers zonder dat het echt vervelend werd.
Na ongeveer 35 minuten viel toch de 0-1. Uit een corner werd de bal vanaf 10 meter in de bovenhoek geschoten, onhoudbaar achter Mark.
Een kleine domper, maar er was op dat moment nog niks verloren. Na de rust zou de wedstrijd er wel eens anders uit kunnen zien met de wind in de rug. Maar wanneer dan in de laatste seconde voor rust de 2-0 valt knakt er toch wat bij de thuisploeg.
Desondanks werden de ruggen nogmaals gerecht en na de thee was het EEC die het initiatief nam. Er werd sneller diep gespeeld en met name via de flanken kwam er nu meer dreiging. De aansluittreffer hing in de lucht en viel bijna na een kwartier spelen. De vlijtige Pascal Slagter legde de bal via een afgemeten voorzet bij de 2e paal, waar Durk Vos de bal onberispelijk inkopte achter de Zuidlaarderveen keeper. Vervolgens werd de bal door een Zuidlaarderveen speler het doel uitgewerkt waarna er een discussie losbrandde of de bal de doellijn wel of niet was gepasseerd. Heel EEC was overtuigd van de geldigheid van het doelpunt, maar de scheidsrechter die het niet goed heeft kunnen waarnemen restte niks anders dan door te laten spelen.
Dit was voor de thuisploeg de uitgelezen mogelijkheid om terug in de wedstrijd te komen, maar het tegenovergestelde gebeurde. Zuidlaarderveen gooide met een 3e goal de wedstrijd definitief in het slot. Dat EEC niet wilde opgeven was hartverwarmend om te zien, de inzet bleef optimaal en de ploeg weigerde om zich bij een nederlaag neer te leggen. Helaas ging dit ook ten kostte van een speler, Henry Welling moest na een 2e gele kaart met rood van het veld. Nog wist EEC van geen opgeven en laatste man Mark Vos werd doorgeschoven naar het middenveld. Met Martijn Kamps werd er zelfs een extra spits ingebracht. De thuisploeg wist hierdoor Zuidlaarderveen verder terug te dringen en er waren enkele dreigende momenten in de 16 meter zonder dat er echt een grote kans uitkwam. Daarvoor stond het achterin bij de Zuidlaarderveen gewoon te goed deze middag.
Dat dan de 4, 5 en 6-0 op de counter nog vallen maakte het voor de EEC ers extra zuur, want zo'n grote nederlaag was zeker niet verdiend.
De 0-6 (fraai ingeschoten in de kruising) van spits Kasto was voor Julian Addink erg jammer, want hij had er 90 minuten lang voor gezorgd dat Kasto nagenoeg niet aan het voetballen toekwam, maar met een man minder en 1 op 1 achterin was er voor hem ook geen houden meer aan.
Wat het wel extra vervelend maakte waren de 5 gele kaarten en een rode kaart voor EEC. Natuurlijk is er over en weer stevig gevoetbald en viel met de meeste kaarten (hadden er zelfs meer kunnen zijn) goed te leven, maar de verdeling van de kaarten (Zuidlaarderveen slechts 1) was absoluut niet conform het wedstrijdbeeld. Dat de scheidsrechter veel toeliet zorgde er wel voor dat het zeker geen "saaie middag" is geworden op sportpark de Dillen.
Zuidlaarderveen heeft laten zien in goede doen mee te kunnen strijden om de titel, daarvoor hebben ze een surplus aan kwaliteit in de ploeg. Je zou kunnen spreken van adel verplicht in dit geval. EEC heeft ook nu weer aangetoond dat het veel in z'n mars heeft en dat er nog genoeg mogelijk is deze competitie, maar deze middag waren de mannen van Zuidlaarderveen gewoonweg wat beter. Man van de wedstrijd was wederom niet gemakkelijk. Er zijn een aantal die in vorm zijn en elke week heel aardig presteren, maar de titel gaat naar Durk Vos, die liet zien dat de oude vorm weer helemaal terug is.