E.E.C. 1 doeltreffend tegen D.W.Z. (EEC1)

17-10-2011
Zuidwending-Het was voor EEC vandaag er op of eronder. Na de smadelijke nederlaag van vorige week tegen Zuidlaarderveen moest er gewonnen worden om aansluiting te houden. Het laag geklasseerde DWZ was een niet te onderschatten horde,de laatste weken haalden de Groningers enkele aansprekende resultaten. EEC had door het kaartenfestival van vorige week 2 geschorste spelers en bovendien ontbraken aanvoerder GJ Hilbrands en Jeroen Beijering wegens blessures. Henk Bouwmeester zorgde voor versterking vanuit het 3e en maakte zijn competitiedebuut voor EEC 1.
DWZ kwam goed uit de startblokken, EEC liet de tegenstander uit de Wieke en Zuidwending het spel maken en moest toezien hoe de eerste kleine kansjes voor de thuisploeg waren. Keeper en aanvoerder Mark Wanders kende echter weinig problemen met de schoten uit de 2e lijn en toonde balvastheid. EEC nam na ongeveer 10 minuten de regie over. Het sterke EEC middenveld kwam meer in balbezit en dat zorgde meteen voor druk naar voren. In de 12e minuut was het Henk Bouwmeester die al snel de score wist te openen. Met een bekeken kopbal onder de lat werd het startsein gegeven voor een sterke fase. Slechts 5 minuten later kon er al weer gejuicht worden, Bart Rietveld liep de 2-0 binnen na een voorzet vanaf rechts. EEC bleef goed voetballen, de spitsen werden snel gezocht en via het middenveld werd het spel goed verdeeld. Vooral vanaf rechts ontstond er veel ruimte, maar de 3-0 kwam juist vanaf links. Na een wervelende solo inclusief sleepbeweging kwam Luuk Hofman vrij voor de keeper, waarna een stift voldoende was. De gasten uit Ees en Eesergroen bleven de bovenliggende ploeg, maar waren zo nu en dan te slordig in de passing waardoor een hogere score uitbleef. Het moet gezegd dat DWZ ook naar voren bleef voetballen en via dieptepasses de EEC verdediging het af en toe het flink lastig maakte. Toch vielen er weinig echte grote kansen voor de thuisploeg te noteren. Het verzet werd in de 1e helft gebroken na het 2e doelpunt van Henk, die met een geplaatst afstandsschot in de korte hoek de keeper wist te verassen. Na de 0-4 volgde nog een kans voor Henry Welling, maar zijn schot werd ditmaal wel goed verwerkt. Na de rust kwam Martijn Kamps in het veld voor Pascal Slagter om de rechterkant te bestrijken.
De 2e helft was EEC minder dominant. Het spel was onrustiger en de linies kwamen wat verder uit elkaar te liggen. Toch was het EEC dat al gauw weer het net wist te vinden. Met zijn 3e goal wist Henk een sterke wedstrijd te bekronen, waarna hij even later helaas gewisseld moest worden vanwege een blessure ontstaan na een eerdere overtreding in de 1e helft. Daarvoor was topscorer Bart al gewisseld voor een andere debutant deze middag, Roy Sanders.
De blauw witten bleven wel de aanval zoeken maar tot aan de 16 meter stokten de meeste aanvallen. Remco Huizing volleerde van dichtbij nog een keer hard op doel, zijn inzet werd door de keeper knap gepareerd. Vlak voor  tijd mocht  Erwin Huizing nog een keer aanleggen zoals Zidane ooit eens deed in een CL finale, maar zijn schot ging helaas net over. Toch kreeg hij even later zijn beloning voor een prima wedstrijd. Na goed doorzetten van Henry Welling aan de linkerkant werd het schot wat volgde bij de 2e paal door Erwin over de lijn gedrukt. Een mooie 0-6 overwinning leek in de knip totdat de scheidsrechter in blessuretijd nog een penalty gaf aan de thuisploeg. Mark zat nog in de goede hoek maar de 1-6 lag wel in het netje, waarna beide teams de kleedkamers mochten opzoeken.
EEC kan terugzien op een goede wedstrijd, zeker in de 1e helft. In de 2e helft zakte het spel wat in waardoor DWZ meer terug te vinden was op de helft van EEC. Maar de doelstelling van vanmiddag was ruimschoots gehaald en dat was toch het belangrijkst.
De man van de wedstrijd was uiteraard Henk Bouwmeester met 3 goals, maar ook Remco Huizing speelde overtuigend als gelegenheidspits.