Buinerveen 2- EEC 3 (EEC3)

01-11-2011

Zondag 30 oktober 2011, Buinerveen 2 – EEC 3

Vandaag stond de eerste echte krachtmeting op het programma tegen het 2e elftal van Buinerveen. Buinerveen had nog maar één wedstrijd verloren dus wisten we wat ons te doen stond om de ongeslagen status te behouden.

Iedereen was goed uitgeslapen i.v.m. het uur teruggaan van de klok. Zelfs Tokkel had hier, in tegenstelling tot voorgaande jaren, rekening mee gehouden.

Helaas moesten we door blessures nog steeds een aantal spelers missen. Gelukkig konden we een beroep doen op Ferry Ottens, Durk Rienks en Erik Brummel van het 2e elftal en was Arjan weer hersteld van een hamstring blessure.

Dan de wedstrijd. EEC begon afwachtend en liet de tegenstander teveel komen. Voorin werden de spitsen niet bereikt en er werd te vaak de lange bal gespeeld. Het was toch EEC dat op voorsprong kwam. Een vrije bal werd snel genomen en door Arjan voor het doel langs gegeven waar Ron simpel kon binnentikken. Een mooie opsteker. Buinerveen zette hierna een tandje bij, won de duels en kwam vlak voor rust verdiend langszij. In de rust werden we door Riekus nog eens op scherp gesteld en kwam Durk in de ploeg voor Arjan en Ferry voor Ron.

EEC begon goed de 2e helft en voetbalde meer op de helft van de tegenstander. Ferry werd diep gestuurd en gaf een afgemeten voorzet op Tokkel die de bal ineens binnenschoot, 1-2. Vrij snel hierna kreeg EEC een vrije trap op zo’n 20 meter die door Erwin prachtig via de lat werd binnengewerkt (bij Eurosport zie je ze niet zo mooi), 1-3.

De tegenstander was gekraakt maar EEC ging door. Via Koos Bos (penalty) en Stefan Sanders (2x) liep EEC uit naar 1-6. Vervolgens lieten we de teugels iets vieren waardoor Buinerveen nog 2 keer kon scoren. Uiteindelijk stond er een 3-6 uitslag op het bord en deed EEC goede zaken.  Vooral ook omdat de concurrentie punten verspeelde.

Conclusie: EEC 3 ligt op koers. Volgende week de thuiswedstrijd tegen VAKO 4. Met dezelfde instelling en werklust mag dit ook geen probleem zijn …………