EEC 1 kan voorsprong niet vasthouden na rode kaart (EEC1)

07-11-2011
Ees-Het was weer eens een hectisch middagje op sportpark de Dillen. De hectiek begon al bij het vinden van een parkeerplaats vanwege de aanleg van een tunnel onder de N34. Er werd de hele zondag hard doorgewerkt om ervoor te zorgen dat de weg na het weekend weer open kon. In deze vreemde setting met op de achtergond de duidelijk hoorbare en zichtbare werkzaamheden troffen EEC en Kielwindeweer de nummers 5 en 4 van de stand elkaar.
Beide ploegen wilden niets liever dan winnen om de aansluiting met de top drie te behouden en zelfs te verkleinen aangezien SPW en Zuidlaarderveen tegen elkaar speelden.
Kielwindeweer kwam naar Ees zonder topschutter Rijnschot, die nog een schorsing moest uit zitten.
EEC kende ook zo zijn problemen, Gj Hilbrands en Mark Vos ontbraken waardoor er in de opstelling flink geschoven moest worden. Mark Wanders mocht door hun afwezigheid voor de 2e maal dit seizoen de aanvoerdersband dragen.  
Het werd zoals gezegd een hectisch middagje. De 1e helft was van een heel aardig nivo waar twee ploegen met een verschillende speelstijl er een aantrekkelijk schouwspel van maakten.
Kielwindeweer begon met veel balbezit op de helft van EEC. De gasten wisten elkaar makkelijk te vinden en er onstond al gauw druk op de EEC defensie. Maar deze gaf geen krimp en voorkwam dat het gevaar niet verder kwam dan de 16 meter. Grote kansen waren er dan ook niet voor de Groningers. Pas na een kwartier spelen kwam de thuisploeg ook aan voetballen toe en dat ging gedurende de 1e helft steeds beter. Er werd snel omgeschakeld en de beide spitsen werden makkelijk gevonden. Vooral Rob van Kessel zorgde met zijn dribbels voor veel onrust in de Kielster defensie. De balvastheid van beide spitsen gaf EEC de gelegenheid om meer van het doel af te spelen en na 20 minuten was er zelfs de voorsprong. Henry Welling zette fel door en bereikte in het centrum Durk Vos die alleen op de keeper af ging en koeltjes de 1-0 maakte. Een geweldige opsteker, die helaas al snel werd gevolgd door de 1-1. Na slordig balverlies op het middenveld (het hele team was op weg naar voren) was de dekking weg en kwam de snelle spits vrij voor keeper Wanders.
Waar de ploeg in het verleden nog wel eens van slag raakte na zo'n tegenslag werd de draad nu vlot weer opgepakt. Binnen 5 minuten was het al weer Durk Vos die het net wist te vinden. Na een afgemeten voorzet van kilometervreter Pascal Slagter schoot hij geheel vrijstaand bij de 2e paal de 2-1 binnen . Kielwindeweer bleef vervolgens druk uitoefenen en kreeg nog een aardige kopkans, maar ook in deze fase lukte het de gasten niet om echt door te drukken. Vlak voor rust kwam de ommekeer in de wedstrijd nadat de scheidsrechter rood trok na een onschuldig duel aan de zijlijn. Het snel trekken van kaarten lijkt dit seizoen nieuw beleid te zijn, want ook deze middag brandden de kaarten weer in de borstzak. Voor het spelbeeld was het erg jammer, want het nivo daalde de 2e helft snel. EEC moest concessies doen aan de aanvallende bedoelingen en beperkte zich tot het spelen op de counter. Kielwindeweer had moeite om het goede spel van voor rust voort te zetten zoals je wel vaker ziet als een ploeg een man meer heeft. Ondanks het veldoverwicht lukte het de gasten niet om veel kansen te creeeren. De laatste pass werd vaak net op tijd weer onderschept door een EEC speler. Met name de verdediging stond prima georganiseerd o.l.v. Dennis ter Steege.
Dat de 2-2 tot stand kwam na een penalty was dan ook typerend. De terecht gegeven, maar wel onnodige, strafschop (overtredig in de hoek van de 16m) was onhoudbaar voor Mark.
Na deze treffer waren de blauw zwarten (rood vandaag) nog een keer dichtbij een goal, maar het schot vanaf rechts vloog net voorbij de 2e paal. Dat was eigenlijk ook de laatste echte grote mogelijkheid voor Kielwindeweer ook al bleef het tot het eind toe spannend, want druk was er zeker. EEC kreeg nog de grootste kans van de 2e helft. Een voorzet vanaf links zette Durk helemaal vrij voor het doel, maar hij kwam net tekort.
Daarna werd de ene Durk vervangen door de andere. De 17 jarige Durk Rienks mocht zijn debuut maken voor EEC 1. Met zijn snelheid zorgde hij nog voor de nodige onrust achterin, waardoor EEC wat meer lucht kreeg.
Uiteindelijk bleef het toch bij 2-2 en dat was gezien het wedstrijdbeeld een uitslag war iedereen mee kon leven. Zonder de vroege rode kaart had er voor EEC zeker meer ingezeten.
EEC kan terug zien op een goede wedstrijd, waar voor rust heel aardig werd gespeeld en na rust de inzet de boventoon voerde.
Man van de wedstrijd was eigenlijk niet te doen, veel spelers konden terugzien op een goede wedstrijd, maar de titel gaat naar de beide spitsen Rob van Kessel en Durk Vos.
Volgende week speelt EEC uit tegen Amboina, die een postie lager staat op de ranglijst.