EEC 3- Kielwindeweer 3 (EEC3)

14-11-2011
EEC 3 krijgt ondanks winst te weinig. (3-1)
13 november 2011: de eerste echte topper van het seizoen op het programma (Achteraf bleek de wedstrijd tegen Buinerveen geen topper te zijn). Vooraf waren we al lichtelijk ingelicht dat deze jongens uit de 'Kiel' een aardig balletje konden trappen. Gelukkig hoefde aan geen enkele speler uitgelegd te worden hoe belangrijk deze wedstrijd was. Na enige discussie over de te nemen strategie (ik noem verder geen namen) en een peptalk van leider/niet speler Riekus, hij was zeker net zo gebrand als wij, mochten we dan eindelijk de wei in. Ook de KNVB zag de belangrijkheid van deze wedstrijd en had top scheidsrechter Rieks Smeenge geregeld.
En dan nu de wedstrijd: Het was gelijk duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren, met snel spel en af en toe aardige charges over en weer. EEC 3 was duidelijk de bovenliggende partij, maar kon dit verschil niet uitdrukken in doelpunten. Het was uiteindelijk Kielwindeweer die de score wist te openen. Een loep scherpe counter werd beloond met een zuiver doelpunt (3e min. 0-1), waar de minst gepasseerde verdediging van de klasse ook geen antwoord op had.
Ondanks deze snelle tegentreffer liet geen enkele speler van de oranje/zwarten de kop hangen en gingen we door met waar we gebleven waren. Al snel was het antwoord een feit. De ‘sluwe’ spits IJlenhave werd in stelling gebracht door ‘Koning van de steekpass’ Hermelink en met een flitsende voetbeweging werd de keeper op het verkeerde been gezet en belande de bal, via de vingertoppen bij de eerste paal in het doel (12e min. 1-1). Gelijk na de aftrap werd de druk nog verder opgevoerd en gingen we op jacht naar de o zo belangrijke tweede doelpunt. De achterroede van de 'Kiel' rammelde (diverse verdedigers waren aan het trekkebenen) maar bleef bestand tegen de vele aanvallen van het derde. Uiteindelijk was het dan zover. Via een goed uitgespeelde aanval belande de bal hoog voor het doel. Naar het leek was deze bal onhoudbaar, maar was het toch Brouwsel die de bal op het hoofdje kreeg. A la IJlenhave werd de bal diagonaal tegendraads in het doel gewerkt (35e min. 2-1).  Dus een prima goal en een verdiende voorsprong.
Rust (2-1). Over de tweede helft kan ik kort zijn. Eenrichtingsverkeer naar het doel van Kielwindeweer met een EEC dat met veel druk op zoek ging naar de zo verdiende derde treffer. Na ongeveer 70 minuten spelen werd spits IJlenhave neergelegd in het strafschopgebied en kon de goedfluitende scheids niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Ook nu weer moeten we op zoek naar een nieuwe penalty specialist, want Koos B. wist dit buitenkansje niet te verzilveren (paal). Toch was het opnieuw spits IJlenhave die de bevrijdende derde treffer in het net wist te leggen. Een verfijnd afstandsschot van de goed spelende Sanders caramboleerde op de lat en werd met het hoofd en wederom de vingertoppen van de keeper in het doel gewerkt (73e min. 3-1).
Het enige wapenfeit van de tegenstander was ook gelijk een ‘bijna’ doelpunt. Gelukkig wist ook de goed keepende Paas de vingertoppen tegen de bal te krijgen en spatte de bal tegen de lat uiteen.
Eindstand 3-1, een goede wedstrijd en op naar de volgende topper Actief 6!

Nummer 9