FC Ter Apel ’96 3 – EEC 2 (5 – 2) (EEC2)

15-11-2011

Mistige wedstrijd, één om snel te vergeten!

 

Eerst maar eens de ruiten krabben, een beetje onwennig op zoek naar de krabber. Verdorie, waar is dat ding en ik ben al wat laat. Toch maar de ruiten sproeien dan, kan dat rotding niet vinden. Blijkbaar had bijna iedereen dezelfde opstart problemen gezien om 8.45 uur (gepland vertrek) er nog maar 3 voetballers aanwezig waren. Om vijf voor negen dan toch maar vetrekken met dertien mensen (waar veertien gepland stonden). Op de valreep komen we onze verloren zoon tegen op de Schoolstraat in Ees (in de veronderstelling dat we om 9.00 uur zouden vertrekken), die rechtsomkeer maakte en achteraan aansluit in de stoet richting Ter Apel. Eenmaal in Ter Apel aangekomen komen we er achter dat er nog twee jongens (we gaan wel rechtstreeks) in Ter Apel dwalen op zoek naar het voetbalveld. Na de snelle bespreking van de tacktiek van de dag heeft onze één na oudste speler stiekum de taak op zich genomen om de jongens richting voetbalveld te leiden, goed gedaan, ze arriveerden al snel (9.35 uur).

De warming-up verliep niet fanatiek en er werd niet serieus voorbereid op de wedstrijd, jammer. Op zo’n moment sta je als leider machteloos toe te kijken. En nu maar hopen dat er niemand geblesseerd raakt met deze temperaturen (volgens mij best belangrijk om goed warm te draaien). In de kleedkamer toch maar aangegeven dat ik wel een andere instelling in de wedstrijd verwacht, dit is gelukkig niet aan dovemans oren gericht. De wedstrijd begint goed en beide teams houden elkaar prima in evenwicht. Na ongeveer een kwartier spelen komt Ter Apel op voorsprong na een schot die geparreerd werd door onze keeper, de rebound werd echter alsnog achter de lijn werd gewerkt. Tien minuten na de goal van Ter Apel is het raak aan de andere kant. De aanvallende middenvelder van EEC ziet zijn inzet en doorzettingsvermogen beloond met een prima doelpunt. Tien minuten voor het einde van de eerste helft geeft de scheidsrechter Ter Apel nog een penalty welke er ook in ging en vanaf de zijkant leek deze penalty terecht. De ruststand was dan ook 2-1.

Na enige omzettingen in de rust was iedereen het er over eens, deze wedstrijd gaan we winnen. In het veld echter kregen wij een heel ander beeld te zien, erg afwachtend en totaal geen spirit. Ter Apel speelt rustig de bal rond achterin en eigenlijk iedereen vond dat prima. Ter Apel kreeg ook steeds meer kansen. Een poging om de druk te verleggen, laatste man door naar het middenveld, heeft achteraf desastreuse gevolgen. De gehele wedstrijd heeft de verdediging de man in de broekzak en je haalt de laatste man achter de defensie weg en er ontstaat grootse chaos binnen het team. Bijna iedereen loopt als een dolle van man naar man niet wetende welke tegenstander nu van hem is. Een simpele omzetting, veel onduidelijkheid en grote gevolgen. Deze onduidelijkheid leidt ertoe dat we drie doelpunten binnen vijf minuten tegen krijgen. Er is in iedergeval iets gebeurd was het oordeel van de leiders, helaas in ons nadeel. Toch maar weer terugzetten dan. In de laatste vijf minuten kregen we nog een vrije trap op een meter of twintig die fenomenaal in de kruising werd gejaagd. Al met al toch een tweede helft om snel te vergeten. Volgende week weer een kans. Einduitslag 5-2.