EEC 2 – Gieten 5 (1-1) (EEC2)

21-11-2011

Wederom een frisse ochtend maar nu maakte het voetbal me warm, waar ik de vorige week een erg koude dag beleefde. Het strijdplan is iedereen duidelijk en daarover hebben we het dan ook voor de wedstrijd niet meer gehad, onnodige herhaling. Wel hebben we een stuk theoretische kennis behandeld over het ‘vooruit verdedigen’, hopende het in de praktijk ook uit te kunnen voeren.

Het eerste half uur was compleet voor EEC, de tegenstander kwam er niet aan te pas. Er werd op de helft van de tegenstander vastgezet (zoals behandeld) en de verdediging was erg gretig als de spitsen van Gieten ingespeeld werden. Duels werden gewonnen en de tweede bal was vaak voor EEC. Helaas was af en toe de handelingssnelheid te laag, de balbehandeling net niet voldoende en wilden we te snel naar de goal van Gieten. In het eerste kwartier kwamen er desondanks verschillende jongens alleen voor de keeper te staan, helaas waren deze kansen niet aan hen besteed. De vierde poging (na ongeveer twintig minuten) was wel raak. Weer werd de verdediging er uit gelopen door onze aanvallers en deze maakte het zakelijk af. Na een half uur spelen werd het spel iets minder en kon je zien dat deze manier van spelen toch wel veel kracht kost. Ongeveer een kwartier voor tijd begon Gieten iets meer aan te dringen maken ze de gelijkmaker. Ik heb gisteravond bij Studio Sport niet zo’n goal gezien, die van Lex Immer was er niets bij, overigens was hij wel iets minder hard maar veel beter geplaatst (of was het toch geluk? We zullen het nooit weten). Een voorzet van ruim dertig meter vanaf de zijlijn halverwe onze helft werd tegendraads in de kruizing geknald, mooi doelpunt. Voor rust gebeurde er niets noemenswaardig meer. In de rust blijkt onze keeper niet lekker te zijn en wordt er een andere speler onder de lat gezet. Hoe flexibel zijn we!?!

De tweede helft begint weer voor EEC. Weer wordt er in de eerste vijf minuten verzuimd om de bal tegen het net te werken waar de kansen hiervoor er zeker waren (meervoud). Na een kwartier spelen zoekt een van onze middenvelders het duel met de keeper op bij een bal die op de zestien valt, de keeper besluit uit zijn goal te komen en is te laat. Onze speler passeert de keeper alleen verspert de keeper met een overtreding de doorgang voor onze speler waarmee een doelpunt voorkomen werd. De keeper rood en de vrije trap op randje zestien leverde helaas niets op. De rest van de wedstrijd is geen van de twee teams nog in de problemen geweest en wist de inval keeper (uitstekend gedaan) het doel schoon te houden. Het eerste half uur heeft zijn tol geeist voor de rest van de wedstrijd maar het is zeker iets waar we op voort moeten borduren! Wij (leiders) zijn trots op jullie vanwege jullie tomeloze inzet, veerkracht en flexibiliteit! De kwaliteit van het voetbal, daar werken we gezamenlijk aan iedere week gaat het een stuk omhoog.