EEC aanval schiet met scherp in derby (EEC1)

22-11-2011

Ees-Het was aangenaam toeven op sportpark de Dillen afgelopen zondag. De weersomstandigheden waren voortreffelijk en rondom het veld heerste er een gezellige sfeer dankzij de vele toeschouwers die waren gekomen om de derby EEC -Buinen bij te wonen. De goede resultaten van de laatste weken van de thuisploeg hebben hun uitwerking dan ook niet gemist; EEC is weer helemaal terug.

Buinen kwam naar Ees toe als de underdog gezien de positie op de ranglijst, maar iedereen in Ees wist dat posities vandaag niet telden. Buinen zou alles op alles zetten om het EEC moeilijk te maken en van onderschatting was al helemaal geen sprake. De kansloze nederlaag aan het eind van het vorig seizoen in Buinen was ook nog niet vergeten.


De gasten kwamen met enige problemen naar Ees. De spitsen Haandrikman en Jeuring misten samen met nog een drietal vaste krachten. EEC kende een wijziging tov vorige week. Ronald Ottens haakte geblesseerd af, maar daarvoor kwam Martijn Kamps terug na hersteld te zijn van een gebroken neus en kon Henry Welling na een schorsing ook weer aanhaken.  Jeroen Beijering zal vanwege een gescheurde kruisband dit seizoen niet meer in aktie komen. Voor het team en zeker voor hemzelf een flinke tegenvaller. EEC wenst hem een voorspoedig herstel.


De thuisploeg kende een droomstart. Na een paar minuten was het topscorer Durk Vos die met het doelpunt van het jaar tot nu toe de bal in de bovenhoek plaatste. EEC wilde een snelle voorsprong en werd dus op zijn wenken bediend. De Esenaren bleven in de beginfase de gevaarlijke ploeg. Via de rechterkant was het Pascal Slagter die veel ruimte kreeg en daar gretig gebruik van maakte. Naarmate de 1e helft vorderde kwamen de gasten beter in de wedstrijd. EEC had moeite met het doorschuiven in het centrum en verloor daarmee steeds meer de grip op het middenveld. De eerste kansjes voor Buinen kwamen ook, maar keeper Mark Wanders werd nog niet echt getest. Wanneer EEC wel in staat was om de bal rond te laten gaan was er ook direct druk naar voren en kon het gevaarlijk worden. De 2-0 viel na ongeveer een half uur spelen, Mark Vos zette via rechts de bal voorlangs waarna Durk hem kon intikken en daarmee zijn 2e goal maakte.


Buinen kreeg het laatste kwartier nog twee grote kansen, waaronder een 1 tegen 1 situatie met Mark maar de bal werd over geschoten. EEC kon nog een keer via rechts doorbreken maar Pascal schoot van dichtbij op keeper Leeuw waar afleggen op Durk Vos achteraf waarschijnlijk beter was geweest.

Na de rust bleef Buinen licht aandringen, maar het gemis aan aanvallende kracht liet zich duidelijk merken. De thuisploeg bleef redelijk eenvoudig overeind en mocht het laatste half uur steeds meer de aanval zoeken. De ruimtes werden groter en het middenveld was weer terug in handen van EEC. De 3-0 was een kwestie van tijd, de vraag was wie gaat het doen. Durk was er op gebrand maar zijin inzet leek net onvoldoende te zijn, ware het niet dat Remco Huizing goed was mee gelopen en de bal over de lijn kon glijden. Daarna ging het snel en was het de beurt aan Mark Vos die twee keer het net wist te vinden. De mooiste kwam tot stand na een rush door het midden waarna hij de keeper omspeelde. Hiermee was de wedstrijd ook gespeeld en werd er niet meer gescoord. EEC moest nog wel een tegenvaller incasseren nadat er nog een rode kaart werd gegeven na een overtreding op het middenveld.


De goed leidende scheidsrechter Assen floot kort daarna af.

 

Een mooi resultaat tegen een lastige tegenstander, die aanvallend tekort kwam, terwijl EEC zich juist op dit punt slagvaardig toonde. Maar ook de achterhoede verdient een pluim, voor de 2e achtereenvolgende week werd de nul gehouden en ook nu werd er weer geconcentreerd gespeeld. Dennis ter Steege en Julian Addink toonden zich sterk in de duels. Man of the match was Mark Vos, die een belangrijk aandeel had in de score en voorop ging in de strijd. Over twee weken speelt EEC weer en dan kan er gesproken worden van een topper. SPW, derde in de stand komt op bezoek, waardoor nummers 3 en 4 in de stand elkaar zullen treffen. Ook de nummers 1 en 2 treffen elkaar. Super Sunday dus in 5G op 4 december.