EEC maakt misstap bij Gieterveen (EEC1)

13-12-2011

Gieterveen - EEC leed na 6 duels op rij ongeslagen te zijn geweest een zure nederlaag tegen hekkesluiter Gieterveen. Een nederlaag die tot stand kwam na een krachtig slotoffensief van de thuisploeg nadat EEC al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam.

EEC kende ook ditmaal weer enkele wijzigingen ivm schorsingen en blessures. Ferdie Ottens kwam vanuit het 2e de gelederen versterken en ook de jonge Durk Rienks was nieuw tov vorige week.

Onder het toeziend oog van het talrijk opgekomen publiek (beide zijden) kende de wedstrijd een rustig begin. Na 10 minuten spelen wist EEC als eerste een doelpoging te wagen middels een afstandsschot van Mark Vos, maar deze ging net naast. EEC had in deze fase meer balbezit en wist via aardig combinatiespel goed de vrije man te vinden. In de 14e minuut werd Pascal Slagter aan de rechterkant keurig aangespeeld in de diepte waarna hij ruimschoots eerder bij de bal was dan de uitstormende keeper die vervolgens werd verrast door een geplaatste bal in de korte hoek. De 0-1 was een mooie opsteker die niet echt een goed vervolg kreeg. De gasten bleven aardig combineren, maar veel van die combinaties strandden veelal rond de middellijn, zodat Gieterveen de regie snel kon overnemen. De thuisploeg speelde wat sneller naar voren en oogde daardoor wat dreigender gedurende de rest van de 1e helft. Toch wisten ook zij maar heel weinig kansen te creëren. EEC kon hierdoor met een voorsprong rusten, maar het was duidelijk dat er vandaag een tegenstander stond die zich nog lang niet gewonnen had gegeven. Met twee verse krachten, Rob van Kessel en de 17 jarige Durk Rienks maakte EEC zich op voor een zware 2e helft, dat was voor iedereen duidelijk.

Gieterveen ging op jacht naar de gelijkmaker en deed dat door net iets feller te zijn in de duels, waardoor EEC aldoor net iets te laat was. In tegenstelling tot de 1e helft werd nu ook keeper Mark Wanders flink getest. Tot tweemaal toe moest hij reddend optreden bij schoten vanuit de 2e lijn. De groen witten voerden langzaam maar zeker de druk op en de gelijkmaker leek in de lucht. Enkele hachelijke momenten vonden plaats voor het doel, maar de thuisploeg toonde zich tot dan toe nog niet slagvaardig genoeg. EEC speelde steeds meer vanuit de counter en er kwam ook meer ruimte achter de laatste linie van Gieterveen. In de 70e minuut werd de bal de rechterhoek in gespeeld waar Durk Rienks zich knap vrijspeelde en de bal prima voorgaf bij de 2e paal waar Durk Vos geheel vrij kwam voor de keeper. Zijn kopbal leek de 2-0 in te luiden, maar via de binnenkant paal vloog de bal weer hèt veld in. Dit was kennelijk het sein voor Gieterveen om alle resterende schroom te laten vallen en met man en macht werd de aanval gezocht. De 1-1 viel 5 minuten later doordat er weer veel ruimte werd weggegeven in de eigen 16 meter. EEC leek even aangeslagen en moest oppassen dat het niet tegen meer schade aanliep. De jacht op een nieuwe voorsprong werd ingezet, maar de linies kwamen steeds verder uit elkaar te liggen, waardoor het spel de laatste 10 minuten op en neer golfde. Voor het publiek ontstond zo een spannend slot waarin van alles gebeurde. EEC leek opnieuw op voorsprong te komen nadat Durk Vos via het centrum vrij voor de keeper kwam. Zijn inzet leek een zekere treffer maar ook nu sprong de bal via de binnenkant paal uit het doel. En net als bij de 1e goal was het Gieterveen die extra zout in de wond strooide door kort daarna tegen te scoren.Na de 2-1 lukte het EEC niet meer om een echte vuist te maken, waardoor de nederlaag een feit werd.

Een verlies dat moeilijk te verteren is gezien de posities op de ranglijst, maar gezien het wedstrijdbeeld wel terecht. Gieterveen was de ploeg die het meest liet zien voor de overwinning te gaan en pakte daardoor ook de meeste duels.

Natuurlijk ontbrak het ook niet aan geluk, gelet de twee ballen op de paal, maar overall was het niet onverdiend te noemen.Voor EEC lijkt het zo een teleurstellend slot van 2011 en dat is het natuurlijk ook wel zo, maar de huidige 4e plek is nog steeds een mooie prestatie en biedt nog steeds alle uitzicht op een geweldig seizoen. Zaak is om elke week alles te geven, ongeacht de tegenstander, want de verschillen in 5G zijn niet groot.

Man of the match aan EEC zijde was Julian Addink,spitsenterminator van beroep.