EEC 1 start 2012 met oefenzege op GVB (EEC1)

13-02-2012
Grootegast- In een gelijkopgaande wedstrijd wist EEC afgelopen zondag de winst naar zich toe te trekken door een late treffer van invaller Guidetti. Voor beide ploegen was het de eerste wedstrijd in 2012 en dat was bij tijd en wijle goed te zien. De vijfde klassers hadden moeite om de bal in de ploeg te houden en zo werd het een wat rommelige wedstrijd, mede door toedoen van het licht bevroren veld.

EEC begon de wedstrijd wat feller en dwingender dan de gastheren zonder echt gevaarlijk te worden. Er werd geprobeerd om de bal rond te laten gaan en tot de 16 meter lukte dat best aardig. Vooral vanaf de zijkanten werd er veel ruimte gecreëerd, maar de voorzetten eindigden teveel op plaatsen waar geen roodhemden uit Ees en Eesergroen aanwezig waren. Echte kansen waren er zo amper, EEC moest het vooral hebben van een aantal afstandsschoten uit de 2e of zelfs 3e lijn, maar die waren vooral ongevaarlijk. GVB keek het aan en probeerde door snel naar voren te spelen de EEC verdediging te verassen. Na ongeveer 20 minuten was GVB voor het eerst gevaarlijk door slordig balverlies op het middenveld. Keeper Wanders kwam snel uit z'n goal en voorkwam zo een achterstand. De thuisploeg kroop daarna wat meer uit z'n schulp en EEC moest een tandje bijzetten om het middenveld in handen te houden. Nieuw balverlies leidde weer tot een mogelijkheid voor GVB maar ook ditmaal was het Wanders die redding bracht door goed de hoek in te gaan.
Tot aan de rust lukte het EEC weer om het spel over te nemen. Opnieuw werden de zijkanten goed benut en de spitsen werden vaker aangespeeld. De 0-1 leek te vallen nadat Bart Rietveld een voorzet vanaf rechts van dichtbij in het doel werkte, maar de scheidsrechter constateerde hands en keurde de goal af. EEC bleef de aanval zoeken, met name via spits Rob van Kessel, die een goede 1e helft speelde, toch kon ook hij niet voorkomen dat de ruststand 0-0 bleef.
Na rust zakte de gemiddelde leeftijd enigszins met het inbrengen van Erwin Huizing en Martijn Kamps voor Luuk Hofman en Henry Welling. EEC begon de 2e helft een stuk minder actief en dat zorgde ervoor dat het nu GVB was die het spel naar zich toe trok. Er werden minder geconcentreerd gespeeld en dat was vooral terug te zien in de manier waarop werd gedekt. Terwijl er in de 1e helft nog weinig ruimte werd weggegeven kregen de blauwhemden nu alle gelegenheid om te combineren. Keeper Wanders kreeg hèt hierdoor ook wat drukker, maar afgezien van een schuiver die net naast ging bij de 2e paal kwam hij nooit echt in grote problemen. Voor EEC leek de wedstrijd wat dood te bloeden, maar via de counter kregen de gasten toch nog een paar kansjes via Martijn en Rob, die alleen op de keeper mocht aflopen.
Het enige wat de wedstrijd nog kon redden was een verassende wissel en die kwam 20 minuten voor hèt eind met het inbrengen van de Guidetti van EEC voor Mark Vos. Zoals door de omstanders al werd gevreesd kwam het droomscenario uit en 5 minuten voor tijd was het raak. Via een prachtige aktie van Pascal Slagter op rechts belandde de bal in de 16 en
door slecht wegwerken van de GVB verdedigers mocht de EEC stormram zijn eerste doelpunt voor EEC 1 maken. Dit zorgde voor nieuwe energie bij de spelers waardoor de enkele krampaanvallen snel werden vergeten. EEC kwam niet echt meer in de problemen en zo eindigde deze eerste wedstrijd toch nog in een overwinning.

EEC kan terugkijken op een aardige 1e helft, maar jammer genoeg was het niet in staat om de concentratie vast te houden waardoor de 2e helft voor de thuisploeg was.
Man of the match was Dennis ter Steege die beide helften goed overeind bleef en een betrouwbare schakel was in de achterhoede. Voor a.s. zondag is de oefenwedstrijd tegen Witteveense boys afgelast.