EEC 1 - Sellingen 1 (EEC1)

06-03-2012
Ees-De eerste competitiewedstrijd van 2012 voor EEC eindigde in een klinkende 3-0 overwinning op Sellingen. 

De uitslag was gezien het spelbeeld verdiend te noemen, alhoewel Sellingen toch ook z'n kansen heeft gehad.
EEC trad aan zonder een aantal spelers, vanwege wintersport (3x), schorsingen (2x) en nog altijd zonder de lang geblesseerde Jeroen Beijering. Sellingen kende ook een waslijst van afwezigen en verscheen hierdoor met een zeer jonge ploeg in Ees.

Bij EEC was er het competitiedebuut van Jasper Lubbers. Jasper is overgekomen van Drenthina en neemt de keeperhandschoenen over van Mark Wanders, die weer de spitspositie zal innemen.

Verder was Tokkel, de tovenaar himself, en nu al de vader van, weer eens van de partij om het team te versterken met zijn ervaring als all time topscorer. 

De vraag was natuurlijk hoe de ploeg er voor stond na de lange winterstop. Er is door de hele selectie hard doorgetraind op het veld (ook onder winterse omstandigheden) en er zijn een drietal oefenwedstrijden gespeeld. Of de vele uren arbeid zich zou gaan uitbetalen moest nu gaan blijken. 

Of het nou werkelijk aan de vele trainingingen heeft gelegen ofdat Sellingen niet bij de les was zullen we nooit weten, maar net als vorige week tegen Alteveer, kwam EEC stormachtig uit de startblokken.

Na 2 minuten spelen kwamen de blauw witten al op voorsprong. Een vrije trap van Mark Vos zo'n 20 meter van het doel verdween via de keeper in de linkerhoek. Een mooie opsteker, die een minuut later al bijna werd opgevolgd door een tegentreffer. De binnenkant paal voorkwam echter de gelijkmaker. De volgende kans diende zich direct daarna al weer aan via Bart Rietveld, maar de keeper bracht redding op de lijn.

Na de flitsende beginfase van de thuisploeg ging de wedstrijd een tijdlang gelijk op, maar de meeste dreiging kwam toch van de thuisploeg. Na een half uur spelen leek de 2-0 te vallen, ware het niet dat de scheidsrechter het doelpunt alsnog afkeurde nadat hij al naar de middenstip had gewezen. Hij twijfelde na protesten aan Sellingen zijde en besloot zijn assistent, die niet vlagde toch te raadplegen. Deze zag zijn kans schoon en trok de vlag daarop graag omhoog. 

EEC gaf na deze merkwaardige situatie meer gas en werd in deze fase steeds gevaarlijker. De beide EEC spitsen werden makkelijk gevonden en na een goede pass van Pascal Slagter was het wederom Mark Wanders die kon aanleggen, maar hij vond de keeper op zijn weg, waar afleggen op Bart ook een optie was geweest.

Vlak voor rust volgde dan toch de beloning voor een goede 1e helft. Met een geplaatste schuiver langs de keeper was het deze keer echt raak voor Mark Wanders, die het scoren dus nog niet verleerd was na zijn keepersactiviteiten.

Bijna onmiddellijk daarna deed Sellingen iets terug via de linksbuiten, maar zijn schot ging net naast.

In de rust werd Erwin Huizing ingebracht voor Dennis ter Steege.

EEC wilde op jacht naar de 3e treffer om de wedstrijd te beslissen, maar Sellingen bleef er regelmatig gevaarlijk uitkomen via de snelle spitsen. Keeper Lubbers mocht een paar keer zijn visitekaartje afgeven om de aansluittreffer te voorkomen. Na ongeveer een kwartier spelen leek de koek een beetje op bij de gasten en was EEC meer en meer op de helft van de tegenstander te vinden. Mark Wanders kreeg een goede mogelijkheid, net als regisseur Mark Vos, die zijn schot door de keeper zag worden gepareerd. Maar de grootste kans was voor Bart, die een voorzet vanaf links van Luuk Hofman bij de 2e paal vrij kon inkoppen. Helaas mikte hij de bal, die lang onderweg was, net naast de paal. 

Een kwartier voor het eind viel dan de bevrijdende 3e goal. Een voorzet vanaf rechts belandde bij de 2e paal, waar Mark Wanders geheel vrij stond en hoewel hij de bal niet vol raakte was de keeper opnieuw kansloos. Sellingen leek nog de 3-1 te maken door een schot voorlangs, maar dit gebeurde niet en daarmee was de eindstand bereikt.

Voor EEC een belangrijke overwinning op een club die een positie lager stond in de stand. Door de zege nam de ploeg van trainer Spiegelaar de 3e plek over van SPW. Positief was verder dat de nul weer werd gehouden door de EEC achterhoede. Maar ook de andere linies kenden een sterke middag, we kunnen dan ook spreken van een prima teamprestatie. 

Voor de man of the match waren er een paar kandidaten, waaronder Mark Vos, die dwingend speelde, maar de titel gaat toch naar Mark Wanders, die zeer balvast was en bovendien twee keer wist te scoren.