Stadskanaal 3 – EEC 2 (1-0) (EEC2)

08-03-2012

Tot een ieder zijn grote teleurstelling…….

Met aanvullingen uit het derde (5x) en de eerste selectie (1x) konden we eindelijk weer een keer in de wei. De vorige wedstrijd tegen Stadkanaal was een erg leuke wedstrijd die gewonnen werd door Stadskanaal met 3-2, toen hebben we te laat de aanval ingezet op de winst, hiervan hebben we geleerd.

Vanaf minuut 1 in de warming up was iedereen het er over eens dat we voor de winst zouden gaan, er zouden geen concessies worden gedaan.  Het eerste half uur was volledig voor EEC. Goed combinatievoetbal gecombineerd met snelheid zorgde voor een hoop gevaar. Deze manier van voetballen zorgde er voor dat meerdere mensen in stelling konden worden gebracht voor de goal van Stadskanaal, echter heeft dit helaas niet mogen leiden tot een doelpunt. Het middenveld en de verdediging van EEC stonden goed en Stadkanaal creëerde maar klein aantal kansen in tegenstelling tot EEC. Er werd door EEC zo goed gevoetbald dat Stadkanaal alles uit kast haalden om geen tegengoal te hoeven incasseren, menig speler liet zich dan ook verleiden tot het schelden op de medespeler maar ook tot het maken van forse overtredingen op de tegenstander. Helaas was de scheidsrechter niet bestand tegen het intimiderende gedrag van de spelers van Stadskanaal. Het laatste kwartier wordt er door beide teams niet erg goed gevoetbald, wel was het een aantrekkelijke wedstrijd door de vele kansen en het opportunistische voetbal van beide teams.

Na de rust kwam Stadskanaal beter uit de startblokken en liet het zien waarom het tweede in de ranglijst staat. Nu was het Stadskanaal dat aan het voetballen kwam. De ervaring droop er van af, het lopen tussen de linies, het groot maken bij balbezit en het laten lopen van de bal waren erg overtuigend. Na een kwartier in de tweede helft komt Stadskanaal enigszins gelukkig op voorsprong door een opgevangen klutsbal die vanaf een meter of twintig in de verre binnen werd gerold. Na deze achterstand begon EEC zelf steeds weer meer aan te dringen voor de goal van Stadskanaal. Na vijfentwintig minuten in de tweede helft leek de verlossing te vallen en werd een bal door de keeper vlak achter de doellijn weg gehaald, tenminste zo zagen wij het. De scheidsrechter besloot samen met zijn assistent echter anders, geen doelpunt. Nog steeds geen man overboord, we hebben zo veel kansen gecreëerd we zouden er nog wel wat krijgen. De laatste twintig minuten werd het spelletje pompen of verzuipen gespeeld. Hierdoor ontstonden er aan beide kanten nog vele kansen echter wist niemand het doelnet meer te laten bollen. Een 1-0 overwinning voor Stadskanaal, zoals ze zelf zeggen en lucky overwinning. Wederom hebben we er alles aan gedaan om te winnen maar dropen we zonder punten af. De teleurstelling was bij menigeen groot daar we meer hadden verdiend. Als we deze lijn voortzetten ben ik er van overtuigd dat wij meer punten gaan pakken, houdt vol!!