EEC 1 met de hakken over de sloot tegen DWZ (EEC1)

26-03-2012
Ees-Het succesverhaal van EEC heeft afgelopen zondag opnieuw een vervolg gekregen in de wedstrijd tegen DWZ. De ploeg uit Ees en Eesrgroen mocht drie punten bijschrijven, maar makkelijk ging dat allerminst.
EEC moest het tov vorige week doen zonder de geschorste Henry Welling en zonder Martijn Kamps. Mark Vos en Bart Rietveld keerden beide terug.
De vorige ontmoeting eindigde nog in een 6-1 overwinning, maar het gemak van die dag was deze zondag ver te zoeken. EEC vocht de hele wedstrijd tegen een gemotiveerd DWZ, maar bovenal tegen zichzelf.
En dat terwijl de blauw-witten nog een droomstart kenden. Na 5 minuten spelen bracht Pascal Slagter met een steekpass Mark Wanders in stelling, die zijn doelpoging zag stranden maar de oplettende Luuk Hofman schoot onberispelijk in achter de doelman. Voor Luuk alweer zijn 5e van het seizoen. Na deze vroege goal zakte het spel van de thuisploeg naar een bedenkelijk nivo.
DWZ beschikt over een ploeg met veel loopvermogen, die in balbezit direct kiezen voor de lange bal. De snelle omschakeling bij de gasten zorgde voor een constante dreiging. Na een kwartier spelen kwam DWZ er opnieuw gevaarlijk uit na een afgeslagen aanval van EEC. Drie man kwamen op links vrij en speelden de EEC verdediging uit. Van dichtbij kon worden ingeschoten maar keeper Jasper Lubbers kende een geweldige reflex en een bijna zekere gelijkmaker werd voorkomen.
Na deze hachelijke situatie golfde het spel wat op neer, maar het lukte EEC niet om grip op de wedstrijd te krijgen. Het moest lijdzaam toezien hoe DWZ er soms gevaarlijk bleef uitkomen. Kansjes waren er voor beide teams, vooral wanneer de voorzetten via de zijkanten kwamen. Remco Huizing (metertje tekort) en Mark Wanders (1e paal) waren het dichtstbij een goal voor EEC.
Na de rust een wat fanatieker EEC. Er werd nu meer druk op de bal gezet waardoor er een licht veldoverwicht ontstond. Toch was het vertoonde spel ook deze helft niet geweldig te noemen. DWZ koos nog meer voor de lange bal via de laatste man, die alles richting aanvoerder GJ Hilbrands schoot. Laatstgenoemde heeft dan ook meer moet koppen dan hem lief was. Het gevaar van EEC zijde kwam de 2e helft van de recherkant, waar enkele goede voorzetten vandaan kwamen. Helaas stonden de spitsen niet altijd goed gepositioneerd om er iets mee te kunnen doen.
Na 20 minuten spelen kwam Bart Rietveld in het veld voor Rob van Kessel. EEC werd in deze fase ook sterker en drong meer aan. Bart zette Mark Wanders nog vrij voor de keeper, maar de afstand tussen hem en de sluitpost was net te kort waardoor zijn inzet kon worden gekeerd.
In de laatste 5 minuten gooide DWZ alles op alles en dat zorgde nog voor een spannende slotfase. EEC speelde nu op de counter en zag Bart nog rakelings over koppen na een voorzet van Pascal. DWZ bleef de ballen in de 16 meter pompen, maar net als vorige week was Jasper Lubbers niet te verslaan. Vlak voor tijd kwam eindelijk de verlossing. Bart jaagde goed door op een net wat te korte terugspeelbal op de keeper, die vervolgens met een wilde trap tegen Bart aan schoot en de bal achter hem in de goal zag verdwijnen. Onmiddellijk daarna floot de uitstekend leidende scheidsrechter Winters af en kon EEC ondanks de moeizame wedstrijd zeer tevreden zijn met het resultaat. Door het verlies van Sellingen en SPW is de afstand met de nr 4 een stukje groter geworden. Volgende week wordt het een hele andere wedstrijd tegen koploper Bareveld, die flink uithaalde tegen SPW.
Voor de man of the match waren er 2 kandidaten. Jasper hield weer op knappe wijze de nul, maar baas boven baas was Julian Addink, die domineerde als vanouds