Penalty doet ZFC Zuidlaren 4 de das om! (EEC3)

28-03-2012

Afgelopen zondag moest er aangetreden worden tegen het vierde van de Zuidlaarder 'boys'. Temperatuurtje prima en een mooie mat zorgden voor een ideaal voetbal klimaat. Direct vanaf de aftrap was het wel al duidelijk dat wij er meer zin in hadden dan de tegenstander. Op sommige momenten hadden we zelfs het gevoel dat we met z'n elven aan het voetballen waren in plaats van met 22 man en dit gevoel zijn we dan ook 195 minuten (zelfs in de pauze) lang niet meer kwijt geraakt

 

In plaats van al onze doelpunten te benoemen zal ik maar verklappen dat we met 10-1 hebben gewonnen. Het was echter aan onze nummer 9 te danken dat we 'maar' 10 keer gescoord hadden. Als al zijn kansen waren benut (open doel, alleen voor de keeper, op de doel lijn, in het doel) dan hadden we zeker weer een nieuw record gevestigd op de doelpuntenladder.

 

Ondanks deze draak van een wedstrijd, waar ik dus niet teveel woorden aan vuil wil maken, wil ik er toch twee momenten uitpikken:

 

- Penalty

- een 'Derkie'

 

Penalty

Na lang aandringen door Nr10 heeft Nr9 zich laten ompraten tot het uitvoeren van de Cruijff-Olsen penalty. Bal op de stip, scheids geeft aan dat hij genomen mag worden, bal toch nog even 'weer' goed leggen, tikkie naar links, tikkie terug naar rechts en dan tikkie in doel. Prima uitgevoerd, maar deze actie kon niet rekenen op een ieders sympathie. Achteraf toch wel leuk om het eens 'gedaan' te hebben.

 

Een 'Derkie'

Is een wekelijks (daar gaat het op lijken in ieder geval) terugkerende activiteit. Of anders gezegd: Iets dat niet gebeurt en wel..........het houden van de NUL. Vorige week hoorden we een keiharde LOSSSSSSSSSSSSSS wat ook los was en deze week was het het voorbij lopen van de bal en tegenstander.

 

Maar al met al weer een prima uitslag en op naar de volgende wedstrijd thuis tegen Tynaarlo 3!

 

Nr.9