EEC 2 – Borger zon. (5-2) (EEC2)

02-04-2012

Met voorafgaand aan deze wedstrijd de nodige personele problemen was het om twee uur dan toch zover, de derby EEC 2 – Borger zon. werd aangefloten door scheidsrechter Stavast (die overigens een goede pot floot en zonder grote problemen de 90 minuten vol maakte).

De eerste helft was gelijk duidelijk dat EEC 2 scherper uit de kleedkamer was gekomen dan Borger. Bij iedere afvallende bal was een speler van EEC net iets sneller bij de bal dan zijn collega van Borger. Van tevoren was afgesproken om zo veel mogelijk druk te zetten op de tegenstander en ze vooral niet te laten voetballen. Een opgave die kan lukken als iedereen mee doet en niemand verzaakt. Vanmiddag was zo’n middag dat alles op zijn plaats viel. Na ongeveer vijf minuten spelen mag Raymond Wubs aantekenen voor zijn eerste goal van de middag. Vanaf het middenveld werd Raymond goed de diepte in gestuurd en na een keurige kapbewegingen werd de bal voor het goede been gelegd en het balletje werd vervolgens met een keurige boog vanaf een meter of twintig in de verre hoek gewerkt, een erg mooi doelpunt. Een tien minuten later mag Raymond ook aantekenen voor de tweede goal van de middag en tien minuten voor de rust mag Rutger Boius, naar eigen zeggen enigszins gelukkig, zijn eerste goal aantekenen voor EEC. Kwam Borger dan helemaal niet in het spel voor? Zeker wel, maar alle aanvallen werden goed geparreerd door het middenveld en de verdediging van EEC.

Na de rust werd het spelbeeld iets anders. Borger had toch besloten dat ze wilden winnen en er een stapje bij te doen. EEC kwam iets meer onder druk maar tegelijkertijd ontstond er voor de spitsen van EEC des te meer ruimte. Borger scoort na 50 minuten spelen hun eerste van de middag. Vijf minuten daarna werd een penalty gegeven aan Borger welke op wonderschone wijze werd geparreerd door Robbert Janssen die de wedstrijd van zijn leven keepte. De tweede helft werden veel pogingen van Borger verwerkt door onze zeer attente sluitpost die unaniem tot man van de werdstrijd werd bestempeld (sorry Raymond, soms is drie dan nog te weinig ;-) ). EEC zijn fitheid straalde er van af. De jonge mannen renden achter iedere bal aan en dat werd in de tweede helft beloond met nog twee doelpunten. Wederom mag Raymond Wubs tekenen voor een doelpunten en Martijn Kamps is de andere gelukkige. Borger weet in het laatste kwartier nog één maal te scoren wat de eindstand op 5-2 voor de thuisploeg zet. Met een gezond portie opertunisme en werklust heeft EEC 2 zeer verdiend de punten thuis weten te behouden. Volgende week mogen de heren weer aantreden in een thuiswedstrijd, nu tegen Muntendam 4. Wederom zullen de messen geslepen worden.

Allereerst wil ik iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan deze zeer geslaagde middag bedanken voor hun inzet en aanwezigheid. Tot slot wensen wij John Berckenkamp, die geblesseerd uitviel met een naar verluid een erg zware blessure, sterkte met zijn herstel toe, beterschap!!