EEC legt koploper Bareveld vuur aan de schenen (EEC1)

03-04-2012
Bareveld- Een verassing leek afgelopen zondag in de maak in het duel tussen de gedoodverfde kampioen Bareveld en de nr 3 EEC. Maar ondanks een sterke 2e helft van de gasten uit Ees wist de thuisploeg de vroege voorsprong vast te houden, waardoor de Groningers volgende week thuis tegen Gieterveen het kampioenschap binnen kunnen halen.

EEC kwam met veel vertrouwen naar Bareveld, maar kreeg eventjes een tegenvaller te verwerken doordat aanvoerder GJ Hilbrands niet kon spelen. Desondanks stond er een optimaal gemotiveerd elftal met maar een doel: de drie punten mee nemen naar Ees.

EEC wilde sterk uit de startblokken komen en kreeg ook de eerste kans van de wedstrijd. Spits Mark Wanders kon bij de 1e paal inkoppen, maar raakte de bal niet vol. Bareveld deed kort daarna iets terug door een vrije trap net naast te schieten. Bareveld bleef vervolgens de ploeg met de meeste dreiging. EEC had het moeilijk met de positie wisselingen voorin bij de thuisploeg. Laatste man en aanvoerder Mark Vos moest hierdoor tot twee maal toe met een sliding ingrijpen om verder gevaar te voorkomen. Na 13 minuten spelen werd de onrust aan EEC zijde compleet nadat er vanaf rechts vrij kon worden voorgegeven. De bal kwam in de 16 meter en viel ongelukkig op de arm van rechtsback Dennis ter Steege. Een logische strafschop was het gevolg en nadat deze goed werd ingeschoten stond EEC al vroeg op een achterstand.
De laatste keer dat dit gebeurde was op 9 oktober tegen Zuidlaarderveen en toen werd het uiteindelijk 0-6. Dat EEC sindsdien alleen maar beter is gaan spelen bleek deze middag nog maar eens. Het vertrouwen in een goede afloop bleef hoog en EEC probeerde snel naar voren te spelen. Uitblinker van de 1e helft, Mark Wanders, troefde na een lange bal drie verdedigers af en kon alleen op de keeper afstormen. De ervaren laatste man trok hem onderuit op de rand van de 16 meter, waarna de scheidsrechter moest bepalen of het er binnen was of niet. Hij besloot niet tot een strafschop, wat nog te billijken was, maar het op zak houden van kaarten werd hem niet bepaald in dank af genomen. Helemaal niet wanneer de 1e gele kaart van de wedstrijd even later voor een EEC speler is. Deze gebeurtenissen zorgden ervoor dat de sfeer gedurende de hele wedstrijd wat onvriendelijk bleef met meer kaarten voor beide teams tot gevolg. De vrije trap was overigens zonder gevaar, dit in tegenstelling tot een verdwaalde voorzet van de linksbuiten van Bareveld, die bijna achter Jasper binnen viel. Even later toonde Jasper het beste van zichzelf door een bal op onnavolgbare wijze uit de kruising te pikken. EEC had de 1e helft minder uitgespeelde kansen maar dook nog tweemaal op in de 16 meter via Pascal Slagter (alleen voor de keeper in buitenspelpositie) en via Remco Huizing die een corner vrij kon inkoppen, maar zijn inzet miste richting.
De 1e helft kwam hiermee tot een eind. Bareveld was wat feller geweest en was de ploeg met de beste kansen. Toch had EEC laten zien dat de wedstrijd nog lang niet gelopen was.
In de rust werd er twee keer gewisseld om meer druk naar voren te zetten. Ronald Ottens en spits Bart Rietveld kwamen in hèt veld. Dit bleek al gauw goed uit te pakken, Bart viel sterk in en maakte het de Bareveldse defensie af en toe knap lastig. De eerste kans was voor Luuk Hofman, die op links steeds meer ruimte kreeg en daar ook goed gebruik van maakte. Zijn schot na een mooie passeerbeweging ging hard voorlangs. Het eerste kwartier speelde EEC erg sterk en de gelijkmaker hing in de lucht. Wat ontbrak waren de grote mogelijkheden, die kwamen pas na 20 minuten in de 2e helft. Eerst mocht Bart inschieten nadat de keeper de bal los liet. Even later was Mark Wanders heel dichtbij de gedroomde gelijkmaker. Een voorzet vanaf links van Luuk bij de 2e paal was te scherp waardoor Mark de bal net aan de verkeerde kant van de paal tikte. Bareveld schoot nog twee keer op doel, maar Jasper speelde foutloos en liet geen bal los.. EEC. bleef goed spelen en deed dit met veel hartstocht. Luuk zag de lange keeper te ver voor zijn goal staan en schoot van grote afstand over hem heen. Met een uiterste inspanning tikte deze de bal over de lat. Dit was de laatste grote kans van de wedstrijd, ondanks een spannende slotfase. EEC kreeg ook nog een rode kaart te verwerken en moest de laatste 10 minuten met 10 man verder. Ook toen bleven de mannen van trainer Spiegelaar er vol voor gaan, maar de krachten vloeiden langzaam weg.
De nederlaag was onvermijdelijk,maar hèt hele elftal heeft er in ieder geval alles aan gedaan om de a.s. kampioen van 5G een lastige middag te bezorgen. Een punt was ook zeker verdiend geweest. Door het verlies is de concurrentie dichterbij gekomen in de strijd om plaats drie. De komende weken beloven dan ook ongekend spannend worden.De man van de wedstrijd kende vele kanshebbers. Mark W en Luuk speelden beide een hele sterke helft, maar de onbetwiste motm was Jasper, die nog steeds geen veldgoal heeft tegen gekregen sinds hij bij EEC onder de lat staat.
Advertisement