EEC en Kielwindeweer houden de spanning erin (EEC1)

17-04-2012
Kielwindeweer-Om de kansen op een periodetitel in eigen hand te houden moest er vandaag gewonnen worden van directe concurrent Kielwindeweer.
Geen winst zou betekenen dat EEC afhankelijk zou worden van de verdere resultaten van de ploeg van trainer Spreen, die 1 verliespunt minder hebben. Naast deze twee ploegen is ook SPW nog in de race voor een periode, zij speelden vandaag de zware wedstrijd tegen de nr. 2 Zuidlaarderveen.
EEC miste deze middag twee spitsen, te weten topscorer Durk Vos en de man in vorm, Mark Wanders. Verder ontbrak Erwin Huizing vanwege een schorsing.
De eerste 25 minuten van de wedstrijd zagen de talrijk opgekomen toeschouwers (ook vanuit Ees waren veel supporters meegereisd) een feller en fanatieker Kielwindeweer. EEC liet zich wat terug drukken en al gauw was te zien van welke kant het gevaar te duchten viel deze middag. Linkerspits Rijnschot werd veelvuldig gezocht en van hem kwam dan ook het eerste schot van de wedstrijd. EEC deed kort daarna van grote afstand (Bart Rietveld) iets terug met een pegel recht in de handen van de keeper. Toch was het de thuisploeg die het meest dreigend bleef voor de goal. (kopbal net over en een schot net naast). Na ca 25 minuten spelen moest aanvoerder Gert Jan Hilbrands het veld verlaten met een vervelende hoofdwond nadat hij de bal wilde wegkoppen en daarbij ongelukkig op het hoofd werd geraakt door een speler van Kielwindeweer. De lange wond boven op het hoofd is vervolgens met succes in het ziekenhuis gelijmd. We willen de begeleiding van Kielwindeweer hierbij nog bedanken voor de geboden hulp! Voor EEC betekende het uitvallen van de ervaren laatste man dat er flink moest worden geschoven in het team. Mark Vos werd vanuit de spits naar achteren gehaald en Rob van Kessel moest zijn positie overnemen. Luuk Hofman kwam voor Gert Jan in het veld. De eerste minuten die volgden waren nog wat onwennig en Kielwindeweer leek te gaan profiteren van de gaten die er achterin vielen. Maar na een poosje had nieuwbakken aanvoerder Vos de zaken weer in het gareel en werd EEC allengs sterker en kwamen er ook de eerste mogelijkheden. Luuk Hofman kon in de 16m vrij aanleggen, maar zijn schot werd half geblokt. De rebound was voor Pascal Slagter, die nog harder rakelings overschoot.
Even later was EEC opnieuw dichtbij een doelpunt na een schietkans van Remco Huizing, die zijn inzet naast de paal zag verdwijnen.
Maar waar EEC vlak voor rust leek toe te slaan was het de thuisploeg die de score wist te openen. Een voorzet vanaf links werd iets van richting veranderd, waarna Jasper die uit kwam lopen, de bal miste. Wat over bleef was een leeg doel en middenvelder Maros die het laatste tikje kon geven. Een geweldige domper aangezien EEC de wedstrijd in handen leek te hebben in die fase.
In de rust bleef de overtuiging op een goede afloop groot. Afgesproken werd om de druk op te voeren en snel een goal te forceren.
In het begin van de 2e helft probeerden de gasten ook om meer vooruit te spelen en sneller bij te sluiten. Op zich liep dat wel goed, maar het lukte niet echt om tot grote kansen te komen. De thuisploeg was nog het gevaarlijkst met een vrije trap die bij de 2e paal naast ging.
Loon naar werken kwam er echter wel. In de 65e minuut legde Pasal Slagter de bal in de 16 meter breed op Remco Huizing, die hard en strak in de linkerhoek inschoot. Een fraaie, maar ook verdiende gelijkmaker, die op een gunstig moment leek te vallen.
EEC wilde gelijk door drukken, want de blauw-zwarten oogden enigszins aangeslagen na de tegengoal. Twee minuten later kregen de mannen uit Ees en Eesergroen een nieuwe kans via Remco. Een corner vanaf de rechterkant nam hij in een keer op de slof, maar deze keer miste hij net doel. Er brak een fase aan waarin EEC goed speelde, maar het creeeren van kansen bleef een probleem. Er werd door de thuisploeg uitstekend rugdekking gegegeven waardoor er steeds net een mannetje teveel stond na een goede aktie van een EEC speler. Bart Rietveld, die de 2e helft in de spits voor de nodige dreiging zorgde, werd zo op de beslissende momenten telkens een voet dwars gezeten. De wedstrijd leek aan het eind richting een gelijkspel te gaan. Beide ploegen vertoonden de eerste krampverschijnselen en de vele duels die over het hele veld zijn uitgevochten eisten hun tol. EEC, na de goal, driftig op jacht naar de volle winst begon zijn zegeningen te tellen en liet zich wat inzakken. Kielwindeweer kon zo de laatste vijf minuten nog een keer aanzetten en kreeg hierdoor nog wat kansjes, waaronder een schot die maar net over de lat verdween.
De laatste echte kans van de wedstrijd was toch weer voor de gasten. Een vrije bal van Remco vanaf 25 meter werd door de keeper losgelaten, maar dit bleef zonder consequenties. De goed leidende scheidsrechter blies hierna voor het eind, waarna het filosoferen over de uitslag kon beginnen. EEC verloor door het gelijke spel de bekende "touwtjes" maar wel met de wetenschap dat Kielwindeweer nog tegen de ongeslagen kampioen uit Bareveld moet spelen. Hopelijk zullen zij deze status tot het eind aan toe kunnen vasthouden. SPW verloor van Zuidlaarderveen, maar door het gelijke spel doen ook zij nog volop mee in de strijd om de periode, alhoewel hun afhankelijkheid het grootst is.
Het belooft in ieder geval nog erg spannend te worden de komende weken. EEC en Kielwindeweer kunnen sowieso terug kijken op een fantastisch seizoen, maar op de drempel van het succes wil natuurlijk niemand afhaken.
Voor de man of the match kwamen een aantal kandidaten in aanmerking, Pascal de 1e helft, Mark Vos de 2e, maar overall gaat de titel naar Pietertje, oftewel Henry Welling, die met een tomeloze inzet heerste op het middenveld.