EEC2 - LEO3 4-2 (2-1) (EEC2)

19-10-2012

Ees, zondag 14 oktober 2012 – Na de keurige overwinning van een week eerder tegen het hoog geplaatste Nieuw Buinen 3, kwam vandaag LEO 3 op bezoek in Ees. Het lopende seizoen ziet er voor de mannen uit Loon En Omstreken nog niet rooskleurig uit. Na vier wedstrijden bezetten ze de laatste plek in de stand met 1 punt, met 3 doelpunten voor en maar liefst 21 tegen.

EEC was van plan meteen gebruik te maken van de matige competitie start van LEO om zodoende aansluiting te kunnen houden bij de top van de klasse. Het strijdplan was om meteen vanaf de aftrap druk naar voren te zetten en op de helft van de tegenstander te gaan voetballen.  Zoals plannen wel vaker in duigen vallen, kwam er ook nu weinig van terecht. EEC begon slap en ongeïnspireerd aan de wedstrijd, waardoor LEO gemakkelijk overeind kon blijven. De middag leek voor EEC een dramatische wending te nemen toen LEO na 12 minuten op voorsprong kwam. Na een afgeslagen bal wist een van de middenvelders van LEO een medespeler in de zestien meter via een hakbal volledig vrij te spelen . Ondanks het gering aantal doelpunten voor tot nu toe had LEO geen moeite met deze buitenkans: 0-1.  Ondanks dat dit een wake up call zou moeten zijn, werd het vertoonde spel van EEC er niet veel beter op.  Het team leek niet bij machte om het stapje extra te doen dat nodig was. Via een wissel van Marc voor Durk, waardoor Olf door kon schuiven van verdedigende naar aanvallende middenvelder  werd er geprobeerd om meer grip te krijgen op het middenveld. Het was wat te snel om dit aan de wissel te wijten, maar toch pakte dit positief uit. In de 35e minuut wist Fabian voor het de gelijkmaker te scoren en daarmee zijn eerste van de middag te maken. Dit leek het team van EEC weer een beetje extra vertrouwen te geven, want 7 minuut later wist opnieuw Fabian uit een assist van Erik Kinds, ook de 2-1 te maken. Niet lang daarna floot scheidsrechter Stavast voor de rust.

Tijdens de thee werd er nog eens benadrukt dat de beleving  een stuk beter moest om LEO deze middag te kunnen verslaan.  Deze boodschap leek iedereen te begrijpen, want EEC begon de tweede helft een stuk beter dan de eerste. Na zo’n 11 minuten kreeg Erik Kinds de bal aan de rechter zijde van het veld op zo’n 20 meter van het doel. Erik zag dat de keeper wat ver voor de goal stond en wist vervolgens met een hoge bal via de onderkant van de lat de fraaie 3-1 te maken.  Na een kwartier in de tweede helft werd Durk ingewisseld voor Ivo. Durk begon meteen scherp , waardoor hij enkele minuten nadat hij was ingevallen op snelheid door de verdediging van LEO kon snijden en de 4-1 op het bord kon zetten. Even leek het er op dat EEC naar een grotere score zou kunnen uitlopen, maar ondanks enkele kansen wilde het niet lukken om LEO echt op de pijnbank te leggen. Richting het eind van de wedstrijd kreeg LEO zelfs weer meer grip op de wedstrijd en wist hier en daar gevaarlijk door te komen. De EEC verdediging deed samen met Robbert echter wat het moest doen. Tot de 35e minuut.  Via een aanval over de linkerkant van EEC wist LEO nog terug te komen tot 4-2. Op dat moment niet eens onterecht.  In de laatste tien minuten bleef het spel een beetje heen en weer kabbelen, maar leken beide teams niet meer de krachten te hebben om iets in de stand te veranderen. De 4-2 werd uiteindelijk dan ook de eindstand, waarmee EEC 2 prima blijft mee doen in de top van de klasse.