EEC2 - Tynaarlo2 10-0 (4-0) (EEC2)

24-10-2012

Ees, zondag 21 oktober 2012 – Het eerste inhaalweekend van het huidige seizoen. Er zijn maar drie wedstrijden in onze reserve 5e klasse en een ervan speelt zich af in Ees, waar Tynaarlo 2 op bezoek komt bij EEC2. Van tevoren is er maar één opdracht: de drie punten in Ees houden, om mee te kunnen blijven doen in het linkerrijtje van deze klasse.

De opdracht wordt serieus genomen, want al na 5 minuten wordt door Durk (Vos, Rienks was afwezig) de 1-0 gemaakt.  Niet veel later maakt Luuk de 2-0. Aangezien de motivatie  aan Tynaarlo kant om wat terug te doen er niet “vanaf spat”, gaat het EEC publiek  er eens goed voor zitten/staan. Dit zou wel eens een doelpuntrijke morgen kunnen worden is de verwachting.  Maar na de scherpe opening zakt EEC ook iets weg. Men vindt elkaar wat lastiger en de kansjes die er komen worden “vergeten” af te maken. Dit duurt voort tot de 23e minuut waarin Durk zijn tweede van de middag en de derde van EEC laat aantekenen.  Rond een half uur in de eerste helft gaat Rob van Strien naar de kant en komt Fabian voor hem in de plaats.  De ruststand wordt uiteindelijk op een comfortabele 4-0 gebracht door Leon. Via een assist van Durk weet hij zijn eerste van de middag te maken.

In de tweede helft gaat EEC door waar het voor rust gestopt was. Nu is het Fabian die op aangeven van Leon de 5e voor EEC weet te maken. Dit was natuurlijk een gevoelige tik voor het al aangeslagen Tynaarlo. Vlak voor en na rust zijn immers niet de prettigste momenten om doelpunten tegen te krijgen. In de 57e minuut maak Durk het nog erger door de 6-0 zowel voor te bereiden als te maken. Het publiek begint inmiddels te geloven in dubbele cijfers, omdat elke EEC aanval inmiddels bijna gevaarlijk wordt. De keeper van Tynaarlo doet echter een aantal keren prima zijn werk, waardoor het EEC niet lukt om snel nog verder uit te lopen. In de 73e minuut wordt de keeper echter kansloos gelaten door  Leon, die vanuit een Durk de zevende van de morgen binnen schiet.  Niet veel later maakt Fabian, uit een assist van Luuk, zijn tweede van de morgen.  In de laatste tien minuten lijkt bij EEC ook de scherpte er een beetje af te gaan.  EEC is duidelijk de bovenliggende partij, maar door wat slordigheidjes in de passing wordt de bal vaak net op cruciale momenten verloren. De 8-0 lijkt dan ook de stand die in de boeken zal gaan verschijnen. Durk blijkt het hier echter niet mee eens. Vlak voor tijd maakt hij zowel de 9e als de 10e van de middag, waarbij de laatste als een van de mooiste mag worden beschouwd.  Een ruime overwinning dus, al moet gezegd dat de invloed van Durk en Leon die beiden na blessure en ziekte aan het terugkomen zijn bij de selectie groot is geweest. Niettemin heeft de rest van het team ook een prima prestatie geleverd en kunnen we met vertrouwen de komende weken tegemoet waar we zo langzamerhand de toppers uit de klasse zullen gaan treffen.