EEC 1 en Kwiek delen de punten in gekkenhuis (EEC1)

12-11-2012

Ees- De zachte najaarszondag begon voor EEC met een fotosessie waarbij meerdere sponsoren in het (herfst)zonnetje werden gezet.  Dat het met de sponsoring wel goed zit bij de club uit Ees en Eesergroen bleek  maar weer eens. Het 1e elftal is dit seizoen voorzien van een nieuw wedstrijdtenue door de kersverse hoofdsponsor, Lunchroom de Weme uit Borger. Daarnaast is er een nieuw reservetenue en zijn er voor elk lid van de VV EEC fraaie warming up shirts beschikbaar gesteld. Het 1e elftal is bovendien voorzien van nieuwe vrije tijdspakken.

Een viertal sponsoren werd door de voorzitter uitgebreid bedankt voor de geweldige bijdrage aan de vereniging. Daarna werden de foto’s vlot afgewerkt met in het achterhoofd het gegeven dat foto’s nemen en presteren bij EEC niet bepaald een gelukkige combi is...

Maar onder het moto het is een mooie dag om af te rekenen met spoken uit het verleden gingen de “EEC Gohstbusters” met volle moed de wedstrijd in.

 

De volle moed was mede gebaseerd op de teamprestatie (strijdlust) van vorige week en ook op de terugkeer van goalgetter Durk Vos, die een paar wedstrijden heeft moeten missen vanwege werk.

Het wedstrijdverslag zouden we kunnen laten beginnen in de 85e minuut, maar om toch een zo compleet mogelijk beeld te geven volgt hierbij een overzicht van het voorafgaande:

 

EEC kende eigenlijk de gehele wedstrijd een licht veldoverwicht en dicteerde het spel veelal op de helft van Kwiek. In de 1e helft wat minder dominant dan de 2e helft. Kwiek was de 1e helft wel de gevaarlijkste ploeg. De uitermate “linke” spits zorgde voor veel onrust en kreeg na 20 minuten een geweldige kans op de 0-1, maar hij schoof de bal net naast het doel van keeper Jasper Lubbers. Kwiek loerde op de counter en zocht zo snel mogelijk de eerder genoemde plaaggeest. Na een half uur spelen werd een afgeslagen corner van EEC razendsnel naar voren gewerkt door de Kwiek verdediging, waarna de spits in een 1 tegen 1 situatie kwam te staan (?) en door kon lopen op Jasper, die kansloos was op zijn inzet.  EEC pakte het daarna toch weer op en 2 minuten voor rust kreeg het loon naar werken. Pascal Slagter profiteerde  weer eens van de ruimte aan de rechterkant en ditmaal leverde hij een pass op maat door terug te leggen op de inkomende Martijn Kamps, die prachtig de gelijkmaker diagonaal inschoot.  Een geweldige opsteker en de spirit was weer helemaal terug.

De 2e helft zette EEC nog meer druk en het lukte Kwiek steeds minder goed om te counteren. Maar net als tegen Buinen ontstonden er te weinig kansen om het veldoverwicht om te zetten in doelpunten. Het wachten was dan ook op de bekende deksel. Durk Vos ontsnapte eerst nog aan de Kwiek verdedigers en liep alleen op de keeper af, het vlagsignaal van de grens werd genegeerd. Een forse duw in de rug deed hem in het gras belanden. Een penalty werd niet gegeven, wellicht ook doordat niet werd gefloten voor buitenspel. De snelle tegenaanval bracht de eerder genoemde spits wederom in een 1 tegen 1 situatie waarbij hij in de 16 meter tot val werd gebracht. Een terecht gegeven strafschop, maar gelukkig dook Jasper daarna de goede hoek in en behoedde EEC zo voor een achterstand. EEC had inmiddels topscorer Mark Wanders ingebracht en koos vol voor de aanval. De verdiende voorsprong liet lang op zich wachten, tot 5 minuten voor tijd..

 

De 2-1 was wederom een prachtige goal. Mark Wanders die sterk inviel zette een combinatie op met Durk, die de bal terug gaf, waarna Mark onberispelijk inschoot. Kwiek oogde aangeslagen en EEC wilde de wedstrijd voortijdig beslissen met nog een goal. Weer een mooie aanval via Mark en Durk, die ditmaal eindigde bij Durk. Uit de draai kwam hij oog in oog met de keeper en via  een inzet met links leek de 3-1 te vallen. De keeper reageerde katachtig naar de hoek en voorkwam de beslissing. Kwiek gooide het nog meer op de lange bal (keeper) en speelde nu alles of niets. Het kreeg een minuut voor tijd nog een corner vanaf rechts. De voorzet was kort genomen en belandde bij de 1e paal. De bal leek een prooi voor Jasper, maar in de drukte lag opeens de 2-2 in het netje. Het lot leek EEC weer eens niet gunstig gezind in de eindfase van de wedstrijd, maar toen verscheen Vrouwe Justitia ten tonele en leken de zaken toch nog ten gunste van EEC te keren. Linksback Rob van Kessel kwam in blessuretijd gevaarlijk mee op en gaf de bal strak voor het doel over de laatste man heen, waarna Durk de bal ineens op de slof nam en tot grote vreugde van heel Ees en omstreken de 3-2 aantekende. De ontlading was gigantisch. Durk, die net geel had gekregen voor een handsbal, kon zijn geluk niet op en trok zoals ooit Guidetti deed zijn shirt uit op een niet zo’n gunstig moment. Het lange en vooral witte lichaam was niet te missen voor de scheidsrechter en wat volgde was een gele en dus rode kaart voor de tot dan toe dolgelukkige spits. Er was daarna nog 1 minuut te spelen op aangeven van de scheidsrechter. Inmiddels was Vrouwe Justitia weer afgedropen via de achterdeur en terug gekeerd waren de spoken uit het verleden. Kwiek trapte af en zocht de aanval. En hoe het kan dat er opeens iemand geheel vrij stond voor Jasper weet niet niemand meer, maar als een duveltje uit een doosje stond hij er toch.  De bal werd aangenomen en het schot dat volgde viel buiten bereik van Jasper in de linker beneden hoek, tot grote ontsteltenis van de thuisploeg en de beduusde supporters.

 

Wat restte waren de kille cijfers die lieten zien dat er opnieuw prijs terrein is gegeven tov de bovensten. EEC had meer verdiend gelet op het wedstrijdbeeld, maar mag zichzelf toch ook het een en ander aan rekenen als je tot twee keer toe een voorsprong binnen 5 minuten weg geeft.

 

The titel man of the match is voor Durk, alhoewel wij hem liever tot matchwinner hadden gekroond. Bovendien konden de beide andere doelpuntenmakers ook terugzien op een goede wedstrijd.

 

Volgende week volgt het uitduel tegen Buinerveen.