EEC1 gemakkelijk langs Buinerveen1 (divers)

20-11-2012
Buinerveen 1 - EEC 1    

Op 2 spelers na kon trainer Spiegelaar over het complete elftal beschikken. Martijn Kamps kampt met een blessure en laatste man Bart Rietveld werd een dag eerder vader van een gezonde zoon met de naam Mats. Namens VV EEC willen wij de kersverse vader en moeder natuurlijk van harte feliciteren!

Dan over tot de orde van de dag. Met de rare nasmaak van vorige week stond Buinerveen vandaag op het programma. Een belangrijke wedstrijd om nog enigszins aansluiting te krijgen met de top. Bij binnenkomst stond het rad in de kantine alweer klaar, het stadion van VV Buinerveen zat vol en het veld had veel last van de herfst. De opdracht van vanmiddag was duidelijk: WINNEN en Buinerveen niet "mats"en.

Opstelling VV EEC:

J. Lubbers, M. Vos, D. Ter Steenge ('60. E. Huizing), J. Addink, R. Ottens, P. Slagter, R. Huizing, R. van Kessel, H. Welling ('80. F. Ottens),M. Wanders, D. Vos ('70. L. van Klaveren)

Aan het begin van de wedstrijd werd al meteen duidelijk wat de opdracht was van beide teams. Hard voetbal stond bovenaan het lijstje bij de Buinerveners en de manschappen van EEC moesten het spel maken. Dat gebeurde dan ook. EEC startte nog wat onwennig, maar na 10 minuten kreeg het grip op de wedstrijd. Dankzij de druk op de defensie van Buinerveen kwam het eerste doelpunt niet geheel uit de lucht vallen. Henry Welling veroverde de bal aan de rechterkant en met een fraaie kapbeweging zette hij 3 man op het verkeerde been. De voorzet kwam uiteindelijk bij Remco Huizing terecht en na een korte dribbel schoof hij de bal keurig langs de keeper, 0-1. De druk bleef hoog en dat resulteerde in een vrije bal voor EEC op de 20 meter lijn. Durk Vos ging achter de bal staan en er werd gekozen voor de variant met Remco Huizing. De bal werd opzij gelegd en Remco knalde de bal met een geweldige pegel in de rechterbovenhoek, 0-2. Zo bleek maar weer eens, trainen op vrije ballen heeft zin. Er volgden nog enkele kansen met in de hoofdrol Durk Vos en Mark Wanders. De spitsen hadden wat pech en de 0-3 bleef uit. Buinerveen voelde daardoor dat er nog wat in zou kunnen zitten. Buinerveen speelde in deze fase daarom nog harder en kreeg enkele kaarten. Zelfs keeper Jasper Lubbers werd nog getest, maar de lat bracht redding. Het was aan EEC om in de 2de helft niet te veel mee te gaan in het spel van Buinerveen.

EEC startte goed in die 2de helft. De flanken werden veel gevonden en er werd weer volop druk gezet op de defensie van Buinerveen. Het tempo werd er vaak uitgehaald door overtredingen op spelers van EEC. Enkele overtredingen konden eigenlijk niet door de beugel, maar EEC wist zich gemakkelijk staande te houden. In de 60ste minuut werd Mark Wanders compleet vrij gelaten, op de 16-meter, tijdens een vrije trap. De keeper bracht redding na het goede schot. Even later kreeg ook Ronald Ottens nog een goede kans uit een vrije bal, zijn schot ging echter net voorlangs. Even later werd een staaltje voetbalgogme maar weer eens pijnlijk duidelijk. Leon V klaveren nam de corner kort op Pascal Slagter. Van Klaveren kreeg de bal terug en speelde, de wederom compleet vrijgelaten, Mark Wanders aan op de 16 meter. Hij schoot goed in en de keeper had ditmaal geen antwoord, 0-3. Enkele spelers van Buinerveen verloren helaas het doel van de zondagmiddag: voetbal! Er werd een speler van Buinerveen van het veld gestuurd met een 2de gele kaart en EEC moest ook 2 gele kaarten incasseren. De wedstrijd was gespeeld, maar EEC bleef op jacht naar doelpunten. De ingevallen Ferdie Ottens zorgde voor de laatste goal van de middag. Na een pass van het middenveld kapte hij zich goed vrij en zo wist ook hij zijn doelpuntje nog mee te pikken, 0-4 . 

Het was een bewogen middag met veel kaarten en een beter EEC. Het publiek van EEC zag gelukkig weer een verdiende overwinning en tevens de grootste uitslag dit seizoen met een fantastische 2de goal. Man of the Match van vandaag was zonder meer Remco Huizing. Ook Mark Vos speelde een goede wedstrijd als vervangend laatste man. Over 2 weken staat Gieterveen op het programma. EEC en Gieterveen hebben beide 14 punten en staan slechts 2 punten achter op de nummer 4 Amboina.